TV2 direkte: «The Voice»

Vi anmelder «The Voice» låt for låt

Kun åtte deltakere igjen.

Foto: Robert Dreier Holand/TV2
Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Åtte deltakere skal bli til fire de neste ukene før den store finalen lørdag 9. desember.

SISTE: Det var Ingeborg Walther som røyk ut av fredagens program.

Andrea Santiago: «Dangerous Woman» - Ariana Grande

Ariana Grande er kjent for sin svære stemme. Andrea har med andre ord store sko å fylle, men hun gjør ikke skam på oppgaven. Hun har en fin soulsnert og mye trøkk. Lite å pirke på teknikkmessig, spesielt med tanke på at Andrea bare er 16 år.

Hun har nok litt å gå på formidlingsmessig. Ned med skuldrene og glem at det er en konkurranse.

Sebastian James Hekneby: «Forever Young» - Bob Dylan

Det er ikke alle forunt å ha et særpreg som Sebastian. Så kan man selv avgjøre om man liker tonen eller ei. Man får i alle fall inntrykk av at han synger med hjertet utenpå skjorten og trives godt på scenen. Det er ikke ofte man hører Bob Dylan på denne måten,

Det ligger hele tiden på vippen til å tippe over i det sukkersøte, men Sebastian har åpenbart et talent som fint kan få skinne om man finner det riktige sporet.

Elise Nærø: «Send My Love (To Your New Lover)» - Adele

Elise har valgt seg en av vår tids absolutt største vokalpersonlighet å bryne seg på. Som tilfellet er med de fleste på dette nivået i konkurransen, så leverer hun formidabelt på det tekniske. Samtidig skal man ha mye personlighet for å gjøre en sånn låt til sin egen.

Flaks for Elise at hun klarer nettopp det. Hun har kontroll på fraseringene, men klarer alikevel å tilføre sangen en valør som høres ut som alt annet enn Adele. Ikke til forkleinelse for noen av dem.

August Dahl: «A Change Is Gonna Come» - Sam Cooke

Det er åpenbart at August har det moro når han står på scenen. Han er ikke redd for å begi seg ut på noen heftige vokalløp og tar det meste på strak arm. Ikke alltid like perfekt, men det er noe med det å ha attityde og nerver til å våge. Det å leve farlig gir ofte en spenning perfeksjon ikke kan kompensere for.

Skal vi kalle August en uslepen diamant enn så lenge?

Ingeborg Walther: «Hide Away» - Daya

Ingeborg har en letthet ved seg som kommer godt gjennom TV-ruta. Det er noe med måten hun fraserer på som er mildt å behagelig å høre på.

Allikevel var det noe som ikke satt helt denne gangen. Kanskje var det låtvalget som ikke traff helt? Sangen tok henne liksom ikke i den ene eller den andre retningen. Men hun har en fin karakter i stemmen, det er det ingen tvil om.

Agnes Stock: «Some Die Young» - Laleh

Agnes har kanskje en av de fineste stemmene i konkurransen. Hun har en klang som med letthet kan få gåsehudden til å poppe på noen noen små sekunder.

I kveld hadde hun litt problemer med å treffe alle tonene, det blir noe surt innimellom. Men det hun mister, kompenserer hun i stor grad for med personlighet og strålende formidling.

Malin Joneid Ellefsen: «Sorry Not Sorry» - Demi Lovato

Det er en krevende låt Malin har gitt seg i kast med. Den går høyt og lavt både tonalt og dynamisk. Det merkes på pusten, men Malin takler det som en ekte mester.

Hun har stålkontroll på både koreografi, sang og formidling. Det er ikke bare, bare i en setting som dette. Stjernemateriale, rett og slett.

Thomas Løseth: «Let Me Hold You» - Josh Krajcik

Thomas sier at han er en gammel heavyrocker. Hardrock-vokalister liker å dra på, for å si det sånn. Thomas har tydeligvis lært seg begrenselsens kunst. Han er kledelig tilbakeholden og lar sangen tale for seg. Han har en myk og behagelig stemme og et vinnende vesen.

Men selv om det er tåredryppende vakkert sangmessig, så spiller ikke låtvalget helt på lag. Det blir dessverre noe stillestående i lengden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer