Foto: Robert Dreier Holand/TV2
Foto: Robert Dreier Holand/TV2Vis mer

TV2 direkte: «The Voice»

Vi anmelder «The Voice» låt for låt

Kjemper om semifinaleplass.

TV: Nå er det siste inspurt før semifinalen neste helg. Hvem sikrer seg billett i kveldens «The Voice»-runde?

Thomas Løseth: «Run» - Snow Patrol

Det Thomas måtte ha av nerver i starten blir heldigvis skylt bort i det han kommer på oppløpet opp mot første refreng. Han famler litt etter fotfestet, men så sitter det som han skal.

«Run» er en låt som tåler at man drar på litt, et gir Thomas åpenbart trives i. Han er både silkemyk, krass og trøkkete på en gang. Kanskje det bor en liten Michael Stipe der inne et sted?

Malin Joneid Ellefsen: «Elastic Heart» - Sia

Malin trives tydeligvis godt med de mer komplekse låtene. Det er ingen smal sak å gi seg i kast med Sia, det er sikkert. Det er et voldsomt emosjonelt spekter her og mange vanskelig fraseringer både tonalt og dynamisk.

Men jaggu fikser hun det ikke som durkdrevne sangeren hun åpenbart er. Om det går an å si det da om en som har så lite fartstid i faget? Det krever mot å gjøre en sak som dette som knapt har noe komp å støtte seg på.

Andrea Santiago: «What Now» - Rihanna

Deter ikke bare enkelt å ta kontroll over en Rihanna-låt som dette. Rihanna har en letthet over måten hun gjør låtene sine på som gir henne en tilbakelenthet kulhet som er vanskelig å kopiere.

Nå må man ikke nødvendigvis kopiere det Rihanna gjør for å lykkes, men Andrea sliter litt med å tilføre den noe ekstra. Hun sliter med å få den til å gynge og det blir noe flatt dynamisk. Det betyr ikke at Andrea er en dårlig sanger, det er bare det at nivået er nå skyhøyt i sluttspurten.

Sebastian James Hekneby: «As Long As You Love Me» - Justin Bieber

Vi har hatt det opp til diskusjon at Sebastians stemme ikke er for alle anledninger og alles smak. Og det er for så vidt en ærlig sak.

Her blir det rett og slett for mye av det gode. Sebastian mangler trøkk og er generelt for passiv i versene. Refrengene fisler også bort i de vel bevrende fraseringene. Sebastian kan om han vil, men her tror jeg han gikk seg litt bort, gitt.

Elise Nærø: «Think Before I Talk» - Astrid S

Kult låtvalg og morsomt å høre den i full soul-drakt. En sjanger Elise mestrer til fingerspissene. Elise er kanskje den stødigste i konkurransen, det er de små variablene som avgjør om hun lykkes fullt ut eller bare er solid.

Her funker det fint da hun tar låten ut av sitt opprinnelige element og gjør den til en som passer hennes egen personlighet og uttrykk. Sånn skal det gjøres, vøtt.

Agnes Stock: «Stjernesludd» - DumDum Boys

Når du hører teksten på en helt ny måte og hvert ord går rett i hjertet på deg, så vet du har med en formidler av rang å gjøre. Agnes synger denne perlen av en norsk rockeklassiker med en sånn tilstedeværelse at gåsehuden står i giv akt fra første tone.

I pausen tenkte jeg at jeg fremdeles har til gode å virkelig bli blåst av banen. Da mener jeg ikke at det er lavt nivå, men man venter liksom på den fremførelsen som skiller seg ut som noe genuint annerledes. Man trengte ikke vente mer enn 30 minutter før noen rettet på det. Dette var et nytt nivå, rett og slett. I kveld må alle bøye seg i støvet for Agnes.