Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Stjernekamp» NRK1

Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

Country-tema.

EN AV DISSE RYKER: I kveld skal den første deltakeren forlate «Stjernekamp» Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
EN AV DISSE RYKER: I kveld skal den første deltakeren forlate «Stjernekamp» Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: I kveld måtte den første deltakeren forlate «Stjernekamp». Den som trakk det korteste strået etter kveldens stemmer var talt opp ble Dag Ingebrigtsen.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

1. Alexander Pavelich: «Guys Like Me» - Eric Church

Å ha sitt hovedvirke innen EDM forhindrer ikke Alexander i gjøre en ganske så troverdig country-avlevering. Han har den tindrende og runde klangen godt intakt. Godt med glimt i øyet og riktige mengder pondus. Ingen mirakuløs vokalfremføring, men det føltes veldig riktig.

Kanskje Kenny Chesney, Eric Church og gutta bør føle seg litt truet?

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

2. Heine Totland: «Remember When» - Alan Jackson

Heine Totland er en garvet trubadur, ingen tvil om det. Han har det milde, uttrykksfulle blikket og en fin og behersket stemme. Men det blir noe oppskriftsmessig over det hele.

Country er jo en sjanger for de store følelsene og dette låtvalget føles kanskje litt trygt og bakpå. Det er en fin gest at han synger den til far og mor i salen, men sangen kommer ikke ut av TV-ruta.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

3. Samantha Gurah: «My Church» - Maren Morris

Samantha kjører gospel-varianten og vinner stort på det. Hun har en stor stemme som fyller rommet på utsøkt vis. Selv om hun åpenbart har litt nerver å stri med, klarer hun etter hvert å finne pulsen og roen.

Tonalt så skjærer det ut her og der, men det gjør ikke så mye så lenge det er nerve og sjel i fremføringen.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

4. Ole Børud: «Bonita and Bill Butler» - Alison Krauss & Union Station

Det skal i alle fall ikke være noen tvil om hva som er kveldens sjanger når Ole Børud entrer scenen. Ståbass, banjo og fiolin sender deg med ekspressfart inn i Kentucky og bluegrass-tradisjonen.

Estetisk er han på plass, selve fremføringen er ikke helt der oppe. Ole synger småsurt hele veien og virker litt mer famlete enn hva godt er. Det er ikke sikkert det er kritisk.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

5. Maria Arredondo: «I Hope You Dance» - Lee Ann Womack

Tja, dette er du muligens født til, Maria? Lapsteelen gråter, paljettkjolen glitrer og stemmen funkler like uavbrutt. Når det kommer til sødmefulle countryballader, så kan det vel ikke bli mer på plass enn dette. Maria synger med hjertet utenpå kjolen og med en inderlighet som ikke kan øves inn.

Vel blåst!

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

6. Hilde Louise Asbjørnsen: «One's On The Way» - Loretta Lynn

Og i den opprørske enden av country-sjangeren finner man Loretta Lynn. Hilde Louise gjør henne med største selvfølgelighet. Passe fandenivoldsk, bittersøt, sinna og lun.

Sangmessig er det kledelig rufsete, med hovedfokus på å få budskapet ut til folket.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

7. Dag Ingebrigtsen: «Ruby, Don't Take Your Love To Town» - Kenny Rogers and the First Edition

I utgangspunktet skulle man tro at dette skulle være plankekjøring for Dag. Han er sanger med bred erfaring som historieforteller og er vant til å by på seg selv.

Problemet her er først og fremst to ting: Overtenning og uttale. Seansen blir veldig affektert og teatralsk, i tillegg er engelskuttalen i beste fall klønete. Og man bør vel i det minste ha beina på bakken når man bedriver country.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

8. Ulrikke Brandstorp: «Tin Man» - Miranda Lambert

Noen ganger er det beste å bare la sangen gjøre jobben. Ulrikke trenger ikke sirkus og staffasje, det holder lenge at hun lar den vakre stemmen hennes få utfolde seg fritt. Hun har stålkontroll fra start til slutt, klangen hennes kler formatet utmerket og hun fraserer stødig og verdensvant.

Balladesang og formidlingskunst av ypperste sort. Det skal bli virkelig spennende å følge Ulrikke videre.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

9. Ella Marie Hætta Isaksen: «Better Dig Two» - The Band Perry

Det er ikke noe som er direkte galt med Ella Marie sin fremføring. Hun synger fint, den litt nasale stemmen hennes er også ganske kompatibel med formatet. Men det virker liksom ikke helt som om hun tror på det hun synger. Det handler mest om å komme seg gjennom det og forhåpentligvis lande på beina.

Det klarer hun med et nødskrik, selv om country garantert ikke er noe hun kommer til å gi seg i kast med rundt neste karrieresving.

image: Vi anmeldte andre runde av «Stjernekamp» låt for låt

10. Chris Holsten: «Bless The Broken Road» - Rascal Flatts

Chris har funnet frem cowboystøvlene for anledningen. Han var en av de som fikk færrest stemmer i forrige runde. Kanskje støvlene gir han bedre odds denne gangen.

Det er tydelig at han er mer av en pop-sanger, men det tar ikke noe bort fra det faktum at han synger som en helt. Chris har mye sjel og han trekker det kanskje langt innimellom, men det handler kanskje mer om nerver enn noe annet?

Hele Norges coronakart