TV: «De neste» på NRK1

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

Nytt musikk-konspet på NRK.

DE NESTE: Seks unge sangere skal tolke seks mer bevandrede artister. Hvem overbeviser panelet? Alle foto: NRK
DE NESTE: Seks unge sangere skal tolke seks mer bevandrede artister. Hvem overbeviser panelet? Alle foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: NRK lanserer et nytt konsept hvor unge musikktalenter tolker hits fra store norske artister. Vil de overbevise artistene om at nettopp de er de neste på den musikalske stjernehimmelen, er spørsmålet kanalen stiller. Seks håpefulle artister skal i ilden, Ida Maria er programleder.

Vi anmeldte de unge sangernes tolkninger låt for låt. Les vurderingene under.

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

Sebastian Zalo: «You Weren’t There» av Lene Marlin

Sebastian Zalo er en fremragende ordsmed og det får han også vist i denne coverlåten. Lene Marlins «You Weren’t There» har fått norsk drakt og en ny dimensjon som kanskje treffer enda hardere enn originalen. Formidlingen er ekte og Sebastian får virkelig vist hvilke kvaliteter han har som artist. Jeg blir rørt.

Med en moderne produksjon, suggererende rytmer og et fengslende piano-hook, gir Zalo låten muligheten til å være rensende. Gjennomføringen er mesterlig og man blir truffet av inderligheten Sebastian Zalo legger i låt og leveranse.

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

Hedda Mae: «Glir Forbi» av Jaa9 og OnklP

Jeg liker Hedda Maes musikk og jeg liker «Glir Forbi», men kombinasjonen funker ikke. Tolkningen føles på kanten til parodisk. Hedda ligger hele tiden bakpå og det føles ikke helt som om hun henger med i egen fremførelse. Kanskje er hun for opptatt av sceneshow? Kanskje blir konseptet viktigere enn låten?

Hva enn det er så blir resultatet en låtopplevelse som prøver å få til alt og dermed ikke helt for til noe. Det er masse innlevelse, men ingen helhet i fremførelsen, og inntrykket man sitter igjen med er overtenning og rastløshet. Hedda skal ha for innsatsen, men det resonnerer rett og slett ikke.

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

DePresno: «Stjernene» av Ingebjørg Bratland

DePresno har en egen evne til å bare dra publikum inn med stemmen sin. Det er få artister som har en så sterk vokal magnetisme, og dePresno bruker den for alt den er verdt i sin tolkning av Ingebjørg Bratland. «Stjernene» er en låt med en historie og et budskap. Det kommer frem uten at noe er stavet med store bokstaver.

Den har til gjengjeld fått en ganske digg pop-produksjon for anledningen som absolutt ikke føles feil. Med en enorm innlevelse og formidling gir dePresno en komplett låtopplevelse. DePresno kunne sunget reklamelåter om hva som helst og jeg ville kjøpt det.

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

Marja Mortensson: «City Boy» av Donkyboy

Donkyboy på sør-samisk høres ut som en spennende miks, men vil det funke? Marja Mortensson tar en dansbar pop-slager og gjør den nærmest overjordisk. Mortensson har en unik måte å synge på og er veldig fokusert på å holde seg tro til eget uttrykk, noe som også kommer i veien for selve låten. Det er bare et snev igjen av originalen, samtidig som man ikke helt får grep om hva Marja selv ønsker? Hun skal ha for stålkontroll når det kommer til stemmebruk, men behovet for kontroll ser også ut til å holde henne igjen. Det er likevel en fascinerende opplevelse, men ikke nok til å holde på oppmerksomheten gjennom hele låta.

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

Endre Nordvik: «Vill, vakker og våt» av CC Cowboys

«Vill, vakker og våt» er nærmest en norsk klassiker, dermed er det heller ikke uten press å skulle presentere den. Da er det knusende når låten føles ut som en danseband-cover av originalen. Fremførelsen til Endre er tam - det er som om han ikke tørr ta i, og derfor gir seg før han i det hele tatt har begynt. Både låt og hva enn Endre ønsker å vise her drukner i en middelmådig melodisk tilnærming. Man skal ikke kjede seg under «Vill, vakker og våt», men jeg kjedet meg nå. Når selv ikke en gitarsolo kan redde opptredenen vet du at det er skivebom. Om ikke annet ser det ut som Endre koser seg, men ærlig talt? Dette er rett og slett ikke bra. Denne låten fortjener bedre.

Vi anmeldte «De neste» låt for låt

Ylva: «Sentimentalist» av Sondre Lerche

Ylva har en stemme med en kraft i. Da passer det jo godt at låten hun skal tolke er Sondre Lerches dramatiske «Sentimentalist». Man skal ikke legge skjul på at det er en utfordrende låt som krever en del av artisten. Ylva viser seg oppgaven moden. Rent vokalmessig viser hun en fantastisk bredde og dybde. Hun gir alt og det betaler seg – det er en mørk og sensuell opplevelse. Med strykere og piano i kombinasjon med Ylvas R&B-pregede vokalvariasjoner, er spenningen så visst tilstede her. Man skulle allikevel hørt litt mer dynamikk - låten blir til tider litt vel flat, og man skulle ønske Ylva hadde turt å gå den ekstra milen for en låt som har et så bredt potensiale som denne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer