Anmeldelse: «Eurovision» - finale (NRK1)

Vi anmeldte «Eurovision»-finalen låt for låt

Nå er det alvor.

ENDELIG FINALE: I kveld skal det avgjøres hvilket av de 26 deltakerlandene som stikker av med seieren. Her er Ukraina. Foto: REUTERS/Rafael Marchante
ENDELIG FINALE: I kveld skal det avgjøres hvilket av de 26 deltakerlandene som stikker av med seieren. Her er Ukraina. Foto: REUTERS/Rafael Marchante Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. Ukraina: «Under the Ladder» - Mélovin

Mélovin fra Ukraina har åpenbart en forkjærlighet for det mørke og mystiske. Han har hvit kontaktlinse på det ene øyet og er ellers ganske dramatisk i fremtoningen. Er han ute etter blod? Dracula er i alle fall åpenbart et forbilde. Hadde det ikke vært for at den loslitte euro-popen hans er en prøvelse å lytte til, hadde det i det minste vært medium underholdende. Denne gangen klarer han ikke en gang å fyre opp pianotrappen på en ordentlig måte.

2. Spania: «Tu Canción» - Alfred & Amaia

De to turtelduene fra Spania har fått mye oppmerksomhet i forkant. Sangen deres er så skjør at et nys fra salen fort kunne ha «blåst» den bort. Denne kjærlighetsballaden kommer garantert ikke til å være det mest spennende innslaget i finalen i kveld, men hovedpersonene er jo fryktelig søte da.

3. Slovenia: «Hvala, ne!» - Lea Sirk

Slovenia begeistret undertegnede i semifinalen. Når man ser Lea igjen nå i finalen, forstår man at kontekst har hjulpet henne noe. Da fungerte hun som en energi-innsprøytning i en litt trøtt avdeling. Nå fremstår «Hvala, ne!» noe tynn og innholdsløs, selv om den minimalistiske beaten fenger i seg selv. Tekniske problemer hjelper heller ikke på sluttresultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer