Anmeldelse: «Eurovision» - NRK

Vi anmeldte «Eurovision»-finalen låt for låt

Nå skal det avgjøres.

FINALE: I kveld får vi vite hvem som stikker av med seieren i årets «Eurovision». Vår egen TIX synger som nummer 22. Her under første semifinale i Rotterdam. Foto: Peter Dejong/AP
FINALE: I kveld får vi vite hvem som stikker av med seieren i årets «Eurovision». Vår egen TIX synger som nummer 22. Her under første semifinale i Rotterdam. Foto: Peter Dejong/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Den store «Eurovision»-finalen er her. 26 artister har vært i ilden i Ahoy Arena i Rotterdam. Vi anmeldte fremførelsene fortløpende.

Alle foto: EBU

1. Kypros «El Diablo» - Elena Tsagrinou

Elene har hakket bedre kontroll på stemmen her enn det som var tilfellet i semifinalen. Lady Gaga-inspirasjonen er påtagelig og låta har gode forutsetninger for å henge med i det øvre sjiktet i kveld. Refrenget sitter umiddelbart og musikalsk er den er relativt rett frem. I tillegg er den også en av de få kontemporære pop-låtene i årets konkurranse.

2. Albania «Karma» - Anxhela Peristeri

Anxhela overbeviste i semifinalen. Det virker som hun har god kontroll her også. Det er ikke en fryktelig spennende låtmessig, til det er de musikalske valgene litt for tradisjonelle og tekstbokaktige. Styrken hennes er uten tvil det vokale, men holder det til å feste grepet på en kveld som denne? Fasiten kommer om noen timer.

3. Israel «Set Me Free» - Eden Alene

Eden byr på fart, energi og kunstferdige frisyrer. Hovedpersonen er ikke den mest overbevisende sangeren som vil innta denne scenen i løpet av kvelden, men totalpakken gjør «Set Me Free» til et artig og underholdende innslag. Særpreg og underholdningsverdi er jo ikke noe man skal undervurdere i «Eurovision».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer