Anmeldelse: «Eurovision» - semifinale 1 (NRK1)

Vi anmeldte første «Eurovision»-semifinale låt for låt

Sirkus-Lisboa er i gang.

FØRST UTE: Aisel Mammadova fra Aserbajdsjan fikk æren av å åpne første «Eurovision»-semifinale. Foto: Rolf Klatt/REX/Shutterstock
FØRST UTE: Aisel Mammadova fra Aserbajdsjan fikk æren av å åpne første «Eurovision»-semifinale. Foto: Rolf Klatt/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Finland er det første nordiske landet som er med videre i årets Eurovision Song Contest i Portugal. Det er også favorittene Kypros og Israel. De øvrige som skal til finalen, er Østerrike, Estland, Litauen, Tsjekkia, Bulgaria, Albania og Irland. Alexander Rybak skal kjempe i den andre semifinalen torsdag.

1. Aserbajdsjan: Aisel, «X My Heart»

Portugiserne er åpenbart klar for fest. Og etter stemningen i salen å dømme gjør Aisel en brukbar jobb med å få publikum i riktig stemning. Det er ingenting med Aserbajdsjan sitt bidrag som er vondt, kleint eller pinlig, men det er heller ingenting som er oppsiktsvekkende eller minneverdig ved denne noe utdaterte elektro-popen. Av og til er det bedre å være litt rar enn ordinær.

2. Island: Ari Òlafsson, «Our Choice»

Om denne svulstige balladen sanker islendingene poeng her hjemmefra, så er det utelukkende av rein sympati. Sjarmløst, keite og platt er tre karakteristikker som bør være dekkende for denne saken her. Ikke er stemmeprakten til godeste Ari mye å rope hjem til Reykjavik om heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer