Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - TV2

Vi anmeldte første finalerunde i «Idol»

Direktesendingene er i gang.

IDOL 2018: Årets finalister: Bak fra v.: Emma Noor Løvslett, Anders Mowatt Haugland, Philip Andreas Rustad, Casper Kuhlmann Kristensen, Zino Mohammad og Kamilla Wigestrand. Sittende i sofaen fra v.: Øystein Herkedal Hegvik, Vilde Skogen og Daniel Kalelic. Sittende foran fra v.: Carlisle Sienes og Kristian Raanes.

Foto: TV2.
IDOL 2018: Årets finalister: Bak fra v.: Emma Noor Løvslett, Anders Mowatt Haugland, Philip Andreas Rustad, Casper Kuhlmann Kristensen, Zino Mohammad og Kamilla Wigestrand. Sittende i sofaen fra v.: Øystein Herkedal Hegvik, Vilde Skogen og Daniel Kalelic. Sittende foran fra v.: Carlisle Sienes og Kristian Raanes. Foto: TV2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Da har høstens «Idol»-sesong kommet frem til den første livesendingen. Vi skal følge finalerundene hver fredag frem til en vinner er kåret senere i vinter.

Kveldens tema var «Let me entertain you» og den som trakk det korteste strået i kveld var Daniel Kalelic.

Philip Andreas Rustad (21) fra Nesodden synger «Drag Me Down» - One Direction

Nervene kiler nok ekstra godt når deltakerne nå skal synge live på direkten for første gang. Philip er tydelig preget, han er fokusert i blikket og småstiv i kroppen. Han synger ikke så verst. Det lugger litt tonalt - det skjærer ut i noen sure toner her og der, men han har en kledelig hes knekk og godt med fylde. Om Philip klarer å senke skuldrene kan han nok fort vokse seg stor på scenen.

Kristian Raanes (22) fra Orkdal synger «Route 66» - Nat King Cole

Det skal ikke stå på det å være sjangertro. Kristian stortrives helt tydelig på «Idol»-scenen. Stemmemessig så har han klangen låten krever. Sånn teknisk sett er det vanskelig å få noe særlig inntrykk av hva en egentlig er kapabel til. Vokalt sett går han verken høyt eller lavt, så tiden må nesten vise hva som bor i han sangmessig.

Kamilla Wigestrand (21) fra Asker synger «Hold My Hand» - Jess Glynne

Kamilla har en yndig og fin stemme, det er sikkert. Hun trives åpenbart ikke så godt i det lavere leiet - det blir noe nølende i starten av sangen. Men, når hun kommer opp i høyden på refrenget, så går alt så mye bedre. Her er det nok bare erfaring og nervekontroll som skal til for å hamre inn matchform.

Daniel Kalelic (20) fra Oslo synger «Take Back The Night» - Justin Timberlake

Det er ikke bare, bare å synge funk og få det til å se ut som en naturlig og avslappet øvelse. Daniel kommer seg gjennom det med et smil om munnen. Sangmessig var det kanskje ikke det helt store. Det låter noe flatt og fraseringene mangler elegansen og overskuddet en Timberlake-låt som denne verdig.

Anders Mowatt Haugland (23) fra Bergen synger «24K Magic» - Bruno Mars

Det skal ikke stå på show-faktoren når Anders setter i gang. Av og til trenger man virak for å dekke over manglende sangferdigheter, men det er ikke tilfelle her. Det gnistrer både av vokalprestasjonen og formidlingen her. Da kan vel ikke be om så mye mer når det er nettopp det som står på instruksen for kvelden.

Zino Mohammad (21) fra Drammen synger «Thunderclouds» - Labrinth, Sia, Diplo

Det er ikke alle som går ut med dunder og brak. Zino har valgt en mer tilbakelent låt som gir stemmen hennes mye spillerom. Og det er ikke så dumt, hun har mye karakter og synger teknisk sett veldig bra. Men om det er nok i en sending med såpass høyt tempo som denne vil vise seg.

Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland synger «Youngblood» - 5 Seconds Of Summer

Når du er 16 år er det opplagt at man er ganske uferdig som både sanger og formidler. Det er mye å pirke i Caspers fremførelse om skal henge seg opp i detaljer. Men, og dette er viktig - han har en utrolig fin karakter og personlighet i stemmen som garantert kan ta han steder om man får bukt de åpenbare utfordringene.

Emma Noor Løvslett (16) fra Bryne synger «Trumpets» - Jason Derulo

Emma har masser av utstråling og personlighet. Når det gjelder låtvalg og sangprestasjon blir ikke dette en innertier. Hun skjærer ut her og der og det virker ikke som hun helt kommer under huden på låten og blir stående litt og krangle. Mye kunne garantert ha vært annerledes om hun hadde valgt en sang som ligger bedre for stemmen og uttrykket hennes.

Øystein Herkedal Hegvik (18) fra Brekstad synger «Believer» - Imagine Dragons

Innledningsviset er det noe vanskelig å skjønne hvor Øystein vil her. Han har valgt en superpompøs og bombastisk låt, men han holder veldig tilbake. Nesten underlig passiv. Det endrer seg når han kommer seg til det siste refrenget og tåka forsvinner. Da kommer særpreget i stemmen hans virkelig til sin rett. Det kan være at den ikke er så anvendelig i en konkurranse som denne, men det behøver ikke å bety noe for en eventuell videre karriere.

Vilde Skogen (20) fra Sandnes synger «New Rules» - Dua Lipa

Vilde har en kulhet som få av de andre deltakerne har vist i denne runden. Hun virker komfortabel og trygg og pop-faglig leverer hun kvalitet fra start til slutt. Det låter elegant og velrundet. Det vil overraske stort om Vilde ikke blir værende ganske lenge i denne konkurransen.

Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark synger «Omen» - Sam Smith & Disclosure

Og her har vi jaggu en til som garantert vil kunne holde det gående i «Idol» ganske lenge denne høsten. Carlisle leverer funk med innlevelse, overskudd og bøtter med sjarm. Han smiler fra øre til øre og ser ut som om han har sin tidenes kveld på scenen. Teknikk og formidling er begge topp klasse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!