TV: «Hver gang vi møtes» på TV 2

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Trygve Skaug var kveldens hovedgjest.

NEST SISTE GANG: Vi nærmer oss slutten på årets Hver gang vi møtes-sesong. I kveld er det Trygve Skaugs tur til å sitte øverst ved bordet. Foto: TV 2.
NEST SISTE GANG: Vi nærmer oss slutten på årets Hver gang vi møtes-sesong. I kveld er det Trygve Skaugs tur til å sitte øverst ved bordet. Foto: TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Instagrampoet», musiker og forfatter. Dagens hovedgjest, Trygve Skaug, har flere jern i ilden og i kveld ble han hylles for sine flotte tekster og varme melodier. Skaug er fastboende i Ørje og har fire album og en rekke diktsamlinger på samvittigheten.

Dagbladet anmeldte som vanlig artistenes tolkninger låt for låt. Les våre vurderinger under.

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Hanne Krogh: «Kommer det storm»

Forrige uke leverte Hanne Krogh tempo og energi. Nå tar hun det hele ned et par hakk og leverer en inderlig versjon av Trygves «Kommer det storm». Det er nært, varmt og inkluderende. Så inkluderende at hun har tatt med åtte av Trygves «favoritter», som sorterer under hashtagen #verdensfinestepublikum.

Er det noe Hanne kan, så er det å komme til kjernen i låter og budskap. Det går ikke upåaktet hen her. Gåsehuden sitter løst og øyekrokene er for det meste tårevåte.

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Agnete Saba: «Skuddsikker»

Agnete smelter om en slentrende asfaltvise til duvende new wave. Med engelsk tekst for denne anledningen. Agnete som gjerne sverger til mer svevende og atmosfærisk synthpop kler denne musikalske skjorta godt også. Det svinger av arrangementet og den klangfulle stemmen hennes bærer låta med overbevisning.

Det virker i det hele tatt lekende lett for vår unge sangstjerne fra det kalde nord.

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Stian Thorbjørnsen: «Herfra ser jeg stjerner»

Det er vanskelig å ikke la seg smitte av Stians smittende smil og alltid like gode humør. Det er ikke musikalsk fyrverkeri, det han leverer her, men Staysman varter opp med partystemning, gnistrende pyro og høyt energinivå. Det kommer man noen ganger langt nok med. Han blir som en slags isbryter og balansekunstner i en setting som i stor grad trekker i nervetråder og sterke følelser. Rølp kan ha sin funksjon, det også.

Ja, takk - begge deler?

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Hkeem: «Martyren»

Hkeems styrke er hans fattede tilstedeværelse og rolige fremtoning. Det gir låtene han synger en aura av andektighet. Hkeem har mye personlighet og karakter i stemmen sin, som kanskje ikke passer alle anledninger, men her er han på hjemmebane - du store så fint det er når han først treffer.

Arrangementet er enkelt og minimalistisk og gir artisten mye rom å skinne i.

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Maria Mena: «Det går over»

Maria spenner nervebuen og disker opp med en vaskekte duett sammen med Jørgen Dahl Moe. Sammen er de balladedynamitt. Formatet kan føre til at det lett blir litt mye patos, men det funker om man har mage for sånt. Det er ingen tvil om at Maria er en stor sanger med en fortryllende stemme, men det kunne kanskje vært spennende å høre henne skrelle bort i stedet for å smøre på i noen anledninger?

Det er strengt tatt ikke ment som kritikk, snarere et lite tankeeksperiment.

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt

Arne Hurlen: «Våpendrager»

Så kom jaggu Arne Hurlen med den perfekte avslutningen på en fin kveld. Han legger seg kledelig bakpå, kompet er småfunky, hvor de enkle synthmelodier baner vei. Hurlen synger uanstrengt og inderlig. Det enkle arrangementet gjør at låta flyter sømløst fremover med et melankolsk sting som er til å ta og føle på. Og da var vi plutselig ved veis ende.

Finfint levert av Arne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer