FINALE: I kveld skal det avgjøres hvem som blir årets «Idol»-vinner. Øystein H. Hegvik eller Kristian Raanes. Foto: Scanpix/Tv2
FINALE: I kveld skal det avgjøres hvem som blir årets «Idol»-vinner. Øystein H. Hegvik eller Kristian Raanes. Foto: Scanpix/Tv2 Vis mer

Anmeldelse: «Idol» - Tv 2

Vi anmeldte «Idol»-finalen låt for låt

Øystein vant «Idol» 2018.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: Øystein H. Hegvik er vinneren av «Idol» 2018.

Øystein H. Hegvik: «Berlin» - Ry X

Øystein Hegvik. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Øystein Hegvik. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Det er som om salen holder pusten helt til Øystein kommer frem til det første refrenget, så går det et euforisk brus gjennom publikum. Betegnelsen stille storhet har neppe vært mer passende i denne sesongen.

Han er seg selv lik, Øystein, men det er noe med alvoret som kommer med en finale som gir sangen hans ekstra nerve. For en karakter og tilstedeværelse.

Kristian Raanes: «Dancing On My Own» - Robyn

Kristian Raanes: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kristian Raanes: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Kristian fikk litt varierende tilbakemeldinger på dette publikumsønsket. Jeg synes da og nå at han gjør refrenget veldig fint. Det er ikke så ofte han viser frem den såre siden av seg selv, og her får man en ny fasett av Kristian som han gjerne kan dra frem litt oftere.

Han synger trygt og kompetent, samtidig som han lener seg fremover kanten og våger å gi litt ekstra av seg selv.

Kristian Raanes: «Somebody Like You» - Keith Urban

Det er og har aldri vært noen tvil om hvor Kristian har hjertet sitt. Han liker seg best med Telecasteren over skulderen og tyngdepunktet litt foran skotuppen. Han har den perfekte klangen til dette lett rocka country-uttrykket og gleden han viser på scenen sier alt om at han endelig kan gjøre akkurat som det behager han.

Og det er ikke noe vi skal krangle med.

Øystein H. Hegvik: «Running to the Sea» - Röyksopp og Susanne Sundfør

Dette dunkle og ekstremt stemningsfulle Röyksopp og Susanne Sundfør-samarbeidet skulle på papiret fungere ganske så utmerket i tospann med Øysteins sakrale klang. Det går stort sett ganske så fint, men det virker som Øystein stresser litt, han sliter litt med noen sure toner her og der og finner liksom ikke helt fotfestet i låta.

Det handler nok først og fremst om at vi har blitt veldig bortskjemt med gåsehudfremkallende øyeblikk fra den kanten etter hvert.

Kristian Raanes: «Before I Go»

Kristian pakker inn denne finalelåta i gråtende lap steel og myke, behagende fraseringer. Noe som i og for seg virker som et naturlig grep for han. Det er vanskelig å si om det er sangen i seg selv som ikke helt beveger eller om det rett og slett avleveringen som er halmstrået for tannløs.

Det mangler liksom litt finaleschwung her.

Øystein H. Hegvik: «Before I Go»

Det har vært et ganske bedagelig tempo i de innslagene Øystein har servert oss tidligere i denne sesongen, finalelåten skrur i så måte bpm-en opp et par hakk. Når det er sagt så henger han overraskende godt med og det er også litt betryggende at han takler and stemninger også.

Han er trygg, på grensen til leken, men mest av alt viser han igjen at han er en ung mann med et usedvanlig velutviklet særpreg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer