Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

I kveld sang deltakerne sine favoritter.

FAVORITTER: Kristian Raanes åpnet kveldens runde med sin tolkning av favoritten, John Mayer. Foto: Tv2
FAVORITTER: Kristian Raanes åpnet kveldens runde med sin tolkning av favoritten, John Mayer. Foto: Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: I kveld var det Zino Mohammad som måtte forlate «Idol».

Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Waiting On the World to Change» - John Mayer

Kristian er kanskje den i konkurransen som har tydeligst kurs, rent musikalsk. Det er lett å angripe han for å være kjedelig, men samtidig blir det feil å holde det mot noen at de kjører sitt eget løp. Hva skal man si? Kristian er ikke et fyrverkeri på scenen, men han leverer solide saker tvers gjennom.

Men når vi først er med i «Idol», hadde det vært moro å se han dra på litt. Eller?

Zino Mohammad (21) fra Drammen: «Sandcastle» - Beyonce

Zino har hatt for vane å levere ganske solide prestasjoner så langt i finalerundene. Det gjør hun denne gangen også, selv om hun tonalt er mer på vaklende grunn enn vi har hatt for vane å høre henne.

Men her handler det mest om formidling og følelser, og det blir alltid personlig og fint når det er Zino som synger.

Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland: «Can't Feel My Face» - The Weeknd

Det er store sko å fylle å skulle tolke The Weeknd. Det er mye teknikk involvert og mange nyanser i stemmenyanser man skal mestre. Casper er ikke helt der. Teknisk sett er han ganske urutinert, noe som gjør at han blir halsende etter låta og klarer liksom ikke helt å gripe tak i den og gjøre den til sin egen.

Men Casper skal ha for forsøket og han har i det minste en personlighet i stemmen som kan slå heldig ut om han velger riktig låt.

Øystein H. Hegvik (18) fra Brekstad: «Lover, Where Do You Live» - Highasakite

Det er en passe mektig sak, denne Highasakite-balladen. Det blir ikke noe mindre stort med Øystein ved det vokale roret. Han synger nydelig og behersket fra start til slutt. Og det beste med det er at det virker som alt kommer helt naturlig. Her handler det ikke om å ta grep for å få noe til å passe inn i en ramme - Øystein bare synger og så virker det.

Så enkelt og så vanskelig. Prima.

Kamilla Wigestrand (21) fra Asker: «I Kissed A Girl» - Katy Perry

Kamilla kaster seg ut i det og jazzer opp denne karrieredefinerende Katy Perry-slageren. Det er for så vidt ikke noe galt i det hun gjør, men det er heller ikke voldsomt minneverdig.

Det trengs kanskje litt mer levd liv og dunkel kneipebelysning for at en sånn versjon skal få den riktige konteksten?

Vilde Skogen (20) fra Sandnes: «Undercover» - Susanne Sundfør

Susanne Sundfør er er en av de største formidlerne av tekst og melodi i dette landet. Med andre ord: Litt av et vågestykke å gi seg i kast med en låt som denne. Vilde har en mer poppa karakter i stemmen, men hun fanger opp og videreformidler desperasjonen i sangen på forbilledlig vis.

Om Vilde klarer å holde seg på dette nivået kan hun fort bli en farlig utfordrer. Gåsehud fra start til slutt.

Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «I Have Nothing» - Whitney Houston

Carlisle har vært bunnsolid hele veien. Hans store styrke er utvilsomt tilstedeværelse og at han går inn i låtene med hud og hår. Kveldens oppgave fikser han relativt uproblematisk også. Overraskende nok litt småsurt her og der uten at det ødelegger fryktelig mye.

Carlisle har dog slått hardere fra seg tidligere. Det er en kjempebra avlevering, men man venter liksom på at han skal løfte sangen til det neste nivået og det skjer ikke.

Anders Mowatt Haugland (23) fra Bergen: «Rock Your Body» - Justin Timberlake

Anders er skapt for dette. Det handler om gyngende rytmer, stor stemme, kontroll, overskudd og selvsagt det breieste smilet man kan lure frem.

Man kan saktens kritisere han for å være innstudert og, tja, litt vanskelig å bli kjent med siden alt ligger der ute, men i en stund som dette blir det for rart å trekke for å være for mye show.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!