FILMMUSIKK: Øystein Hegvik sang Sam Smiths James Bond-låt i kveldens «Idol»-sending. Foto: Tv2
FILMMUSIKK: Øystein Hegvik sang Sam Smiths James Bond-låt i kveldens «Idol»-sending. Foto: Tv2 Vis mer

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

I kveld var det filmmusikk deltakerne ga seg i kast med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: I kveld var det Kamilla Wigestrand som måtte forlate «Idol».

1. Øystein Hegvik (18) fra Brekstad: «Writing's On The Wall» - Sam Smith - fra James Bond-filmen «Spectre»

Det skal noen solide piper til for å bære denne sangen. Alt står og faller på stemmen - det er liksom ingenting å gjemme seg bak her. Øystein tar det hele med sin sedvanlige ro og briljerer med fraseringer og lekre detaljer.

Aller finest er det når han lukker øynene og går opp på de høyeste tonene. Og for et særpreg han har.

2. Anders Mowatt Haugland (23) fra Bergen: «Earned It» - The Weeknd - fra filmen «Fifty Shades of Grey»

Anders har fått litt kritikk for å være for mye av en entertainer. Av og til kan det være litt vanskelig å se hvem han er som artist. Litt av grunnen til det er at han er så fryktelig flink til å synge og takler egentlig det meste som kommer hans vei. Men det gjør det også vanskelig å skjønne hvilket artistbein han egentlig vil stå på.

Her er han myk og hakket mer personlig enn vi har sett han tidligere, men man får fortsatt en fornemmelse av at han er en større håndverker enn en sanger som byr på sitt innerste.

3. Kamilla Wigestrand (21) fra Asker: «Both Sides Now» - Joni Mitchell - fra filmen «Love Actually»

Det føles slemt å kritisere Kamilla fredag etter fredag. Hun har en mild og fin fremtoning. Og når hun synger skjøre låter som denne, er det nesten som om alt skal briste.

Hadde hun hatt litt mer rutine og kontroll, kunne det blitt virkelig bra. Det er bare det at hun skjærer for mye ut, det blir vanskelig å holde tonene og da forsvinner melodien av syne. Men nerve, det har hun i alle fall. At hun ikke lykkes fullt ut i en konkurranse som denne, betyr ikke at hun ikke har noe å gjøre som artist og sanger.

4. Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «I Believe I Can Fly» - R. Kelly - fra filmen «Space Jam»

Det er definitivt noe med det brede smilet og den silkemyke, men samtidig kraftfulle stemmen til Carlisle som er som skapt for storslagne soul-perler som denne.

I tillegg gjør han den helt på sin egen måte. Og det er ikke bare, bare når man har med en låt som så mange har et personlig forhold til. Carlisle leverer på alle bauger og kanter. Gåsehud fra start til slutt.

5. Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland: «Rewrite The Stars» - Zac Efron & Zendaya - fra filmen «The Greatest Showman»

Jeg føler at jeg gjentar meg selv litt her. Det er noe med stemmeklangen til Casper jeg virkelig liker. Han virker genuin og veldig glad for å stå på en scene og få lov til å formidle musikk. Det er bare det at det er en stund til han er ferdig nok til å gjøre det på en helt overbevisende måte.

Det er ikke noe poeng i å pirke i detaljer. Man kan bare håpe på at det kommer seg med mer rutine. Og det meste tyder vel på at det vil det gjøre.

6. Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Angel» - Sarah McLachlan - fra filmen «City of Angels»

Det er egentlig aldri noe å ta Kristian på, han gjør greia si med den aller største overbevisning. Han synger klokkeklart og behersket. Så kommer det an på om smaken din er forenelig med Kristians.

Men han forteller oss ikke noe nytt. Man er akkurat like klok som man var forrige gang Kristian sang. Hverken mer eller mindre.

7. Vilde Skogen (20) fra Sandnes: «Everybody Knows» - Leonard Cohen - fra filmen «Justice League» (i filmen blir låten sunget av Sigrid)

Veldig fint låtvalg av Vilde. Originalen er en svær og knugende sak som formelig dirrer av nerve. Vilde har åpenbart tatt med seg den gode energien fra forrige fredag med seg inn i kveldens fremføring. Her er det en helt annen selvtillit enn det vi har sett tidligere i sesongen.

Hun har en inderlighet og tilstedeværelse her som virkelig kommer gjennom. Blås i at hun bommer litt på et par toner. Her er det formidlingen som gjelder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer