Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

I kveld var det «mitt band» som var tema.

MIDTVEIS: Nesten halvparten av finalerundene er nedkjempet. Casper Kuhlman Kristensen har klort seg fast så langt. Her fronter han band. Foto: Tv2
MIDTVEIS: Nesten halvparten av finalerundene er nedkjempet. Casper Kuhlman Kristensen har klort seg fast så langt. Her fronter han band. Foto: Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Den som måtte forlate«Idol» etter kveldens sending var Anders Mowatt Haugland.

1. Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland: «Mercy» - Shawn Mendes

Caspers oppgave i kveld er å være frontfigur i et band, men velger en låt av en soloartist. Å være frontfigur i en gruppe handler jo mye om å ta ansvar for kommunikasjonen med publikum. Jeg kan dessverre ikke se at Casper er sitt ansvaret bevisst.

Han står mest på sin egen tue, holder seg på brystet og konser på sangen uten å kommunisere så mye med de som utgjør gjengen hans - bandet bak. Sangmessig leverer han på nesten akseptabelt vis - det er en vanskelig låt å komme i havn med. Knekken i refrenget er fin, men han kommer ikke helt igjennom TV-ruta denne gangen.

2. Vilde Skogen (20) fra Sandnes: «Lost On You» - LP

Litt startvansker for Vilde i dag. Hun sliter med å finne seg til rette i nedpåstemningen i låten, men så skjer det noe på vei opp mot refrenget. Der kommer den tindrende klangen hennes godt til sin rett og formatet kler stemmen hennes perfekt. Hun trives tydeligvis også godt foran sine medmusikanter.

Vilde er litt ustødig tonalt, men det gjør ikke all verden i denne sammenhengen, altså.

3. Anders Mowatt Haugland (23) fra Bergen: «Maria Maria» - Santana, Miguel

Andreas er kanskje den med - tilsynelatende i alle fall - best selvtillit på scenen, og det kommer selvsagt godt med når man skal løfte frem et band. Han er vel også den eneste som virkelig kikker på de han spiller med.

Men - det er jo gjerne et men - det er noe som mangler på den musikalske siden. Det virker nesten som Anders ikke er så veldig tilhenger av den låten han fremfører. Det er noe energifattig over det hele. Rent teknisk er det ikke så mye å klage på, men låtvalget treffer liksom ikke helt.

4. Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Come Together» - The Beatles

Det er jo artig å høre på en 22-åring som sier at The Beatles er tilbake til røttene for hans del. Det sier noe om hvor Kristian har hjertet sitt. Og det er selvsagt ingenting galt med å sverge til de klassiske bandene i 2018 heller.

Kristian har kastet brillene for anledningen og jeg synes jaggu at han virker mer tent enn på lenge. Det svinger av bandet, og Kristian rir bølgen. Man må bare digge soul-touchen og de røffe kantene. Gøy å ha Kristian tilbake. Hashtag: Rått.

5. Øystein H. Hegvik (18) fra Brekstad: «Paradise» (George Ezra)

Selv den beste kan trå feil fra tid til annen. Her var det noe som ikke stemte for Øystein. Først og fremst et veldig underlig låtvalg for hans stemme og uttrykk. Man kan kanskje mistenke at han har vært redd for å stagnere eller gjøre de samme tingene for mange ganger. Det er vel og bra, men man må ikke trå utenfor stien for en hver pris.

Mye energi og tempo, men strået for heseblesende til at man sitter igjen med så mye annet.

6. Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «Good In You» - Seinabo Sey

Det blir fort tydelig at Carlisle ikke trives like godt i det lave registeret kontra de høye, klangfulle notene han har vist oss tidligere at han kan plukke med største letthet.

Det er noen av de her også, men det blir for mye hard jobbing for å holde låten gående til at det blir virkelig magisk denne gangen. Carlisle er har særpreg og teknikk, men her gjør han rett og slett et feilvalg. Håper det ikke ødelegger for mye for han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!