Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

Midtveis i finalerundene.

LEGENDER: Vilde Skogen sang Eva Cassidy som om hun aldri har gjort annet. Foto: Tv2
LEGENDER: Vilde Skogen sang Eva Cassidy som om hun aldri har gjort annet. Foto: Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Temaet for kveldens sending var «Legender». Den som trakk det korteste strået i kveld var egentlig Carlisle Sienes, men dommerne valgte å bruke seg av sesongens eneste fredning. Det betyr at vi ser telemarkingen neste uke også.

Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «Human Nature» - Michael Jackson

Det er godt å ha Carlisle tilbake. Forrige fredag bommet han på låtvalget. At han denne gangen velger å synge denne Michael Jackson-svisken, tror jeg både han og publikummet hans er glad for.

Den silkemyke stemmen hans slanger elegant over kompet til bandet han har i ryggen. Det er ingen enkel oppgave å beherske det emosjonelle aspektet her og få det til å høres naturlig ut, men det er selvsagt ingen sak for telemarkingen. Velkommen tilbake.

Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Purple Rain» - Prince

Tryggheten selv, Kristian gjør også Prince uten å virke nevneverdig preget av det presset som følger av å gjøre en såpass ikonisk låt, av en enda mer ikonisk artist. Men mestring er ikke alt, man skal jo mene det fra hjertet også.

Vi vet alle nå at Kristian kan hamle opp med det meste rent teknisk, men han må grave dypere i hjertet sitt om man virkelig skal tro på han. Originalen har intensitet som vanskelig lar seg kopiere. Kristian koser seg gjennom det, det blir ikke helt det samme.

Vilde Skogen (20) fra Sandnes: «Songbird» - Eva Cassidy

Vilde har valgt en riktig perle av en låt som virkelig får frem det beste i stemmen hennes. Hun har varme, inderlighet og tilstedeværelse i bøtter og spann.

Vilde når de høye tonene med letthet og eleganse og klarer og slappe av og være behandle de lave tonene med like stor varhet. Det handler mye om dynamikk og fraseringer her. Og det makter hun med glans.

Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland: «Wake Me Up» - Avicii

Ikke en dum låt for Casper. Den bevrende og litt spe stemmen hans har mye nerve når den brukes riktig, som her. Han har gjerne ikke så mange strenger å spille på, derfor er det desto viktigere at han velger riktig.

Det begynner etter hvert å bli tydelig at det er en nivåforskjell til enkelte av de andre deltakerne, men dette var noe av det bedre Casper har levert så langt. Han har absolutt noe for seg.

Øystein H. Hegvik (18) fra Brekstad: «My Way» - Frank Sinatra

Øystein var ikke helt sitt vante selv forrige fredag. Denne gangen er han mer i harmoni med seg selv, selv om han ikke makter å fremkalle de samme intense og gåsehudfremkallende øyeblikkene han har tilgodesett oss med tidligere.

Når han i tillegg bommer stygt på et par av de klassiske tonale sprangene i denne gamle slageren, kommer han ikke helt helskinnet i mål.

Men for en klang og en personlighet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!