Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

Vilde måtte forlate konkurransen.

STERKT: Carlisle Sienes fikk dommerne til å gråte med sin framføring av «Dance With My Father» av Luther Vandross. Det ble belønnet med en sekser på Dagblad-terningen. Foto: TV 2
STERKT: Carlisle Sienes fikk dommerne til å gråte med sin framføring av «Dance With My Father» av Luther Vandross. Det ble belønnet med en sekser på Dagblad-terningen. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: I kveldens i «Idol» var temaet «Kjære dagbok». Den som måtte forlate konkurransen i kveld var Vilde Skogen.

Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «The Day After Tomorrow» - Saybia

Noen ganger faller bare brikkene på plass, andre ganger gjør de ikke det. Kristian balanserer hele til på knivseggen mellom å være skoleflink, litt traust og det å skape øyeblikksmagi. Han har det man kan kalle stille storhet når han treffer blink.

Man kan jo diskutere hvor spennende dette er, men Kristian leverer i alle fall et velklingende innslag og det virker i det minste som om låten betyr noe for han. Men som det har blitt gjentatt til det kjedsommelige - Kristian må trå litt utenfor stien. Han har vist før at det er da det slår gnister.

Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland: «Supermarket Flowers» - Ed Sheeran

Det er ingen tvil om at Casper synger med hjertet utenpå skjorten her. Det er nært og rørende, verdig og fint. I sånne stunder betyr teknikk og tonekontroll straks mye mindre.

Her kommer Casper sin skjøre klang til sin fulle rett. Nodeland-gutten har klort seg fast på imponerende vis så langt i konkurransen. Og her leverer han muligens sin beste opptreden så langt. Formidling er en dyd.

Øystein H. Hegvik (18) fra Brekstad: «Lover, Please Stay» - Nothing But Thieves

Der satt den. Etter et par uker på «vide vanke», har Øystein endelig funnet tilbake til den magiske stemningen som har gjort de fleste stumme av begeistring tidligere.

Han har en fortryllende stemme som virkelig får nakkehårene til å dirre når han bruker den riktig. For en stemmekontroll, dynamikk og formidlingsevne. Det er godt å ha deg tilbake, Øystein.

Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «Dance With My Father» - Luther Vandross

Med en sånn bakgrunnshistorie kan det jo ikke bli noe annet enn tåredryppende. Carlisle har en emosjonell dybde i stemmen som ingen andre kan måle seg med i denne konkurransen. Det er så mange nyanser og små detaljer der som gjør fraseringene hans helt unik. For ikke snakke om varmen i stemmen.

Man skal liksom ha årevis med erfaring for å kunne formidle på dette viset. Hatten av for Carlisle.

Vilde Skogen (20) fra Sandnes: «Lovely» - Billie Eilish (feat. Khalid)

Vilde har hatt et formidabelt løft de siste ukene. Etter at hun fikk bukt med nervene og senket skuldrene har det kommet stadig vakrere toner fra den kanten. Hun er ikke bortreist denne gangen heller, selv om tidvis ser ut til å måtte konsentrere seg hardt.

Det er noe Susanne Sundfør-aktig over denne tolkningen av Billie Eilish. Hun har en ro og en storhet over seg som kler henne veldig godt. Og selv om Vilde ikke treffer fullt så godt som hun har gjort på sitt beste, er det allikevel en tiltrekningskraft i måten hun synger på som gjør at man vil høre mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!