Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

Akustisk og EDM i kvelden før semifinalen.

DOBBEL DOSE: Det er dags for siste innspurt. Det står fire gutter igjen på scenen. Casper Kuhlmann Kristensen var først ute i kveld. Foto: Scanpix/Tv2
DOBBEL DOSE: Det er dags for siste innspurt. Det står fire gutter igjen på scenen. Casper Kuhlmann Kristensen var først ute i kveld. Foto: Scanpix/Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Etter endt økt var det Casper Kuhlmann Kristensen som måtte takke for seg.

Akustiske låter:

Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland: «Be Alright» - Dean Lewis

Casper har valgt en låt som ligger fint i hans stemmeleie. Kanskje ikke det mest utfordrende han har gitt seg i kast med, men han kommer heller ikke noe videre. Han viser oss ikke noe vi ikke vet fra før. Casper har en sårhet og nerve i det han gjør som er lett å bli begeistret av, men nå er det snart finale og da må man skubbe listen noen hakk opp.

Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Dynamite» - Sigrid

Kristian synger som alltid fint og flott. Jeg synes han takler Sigrid på en helt ok måte. Versene mangler sting og nerve, men han løfter seg i refrenget. Det er nesten som han kvikner litt til mot slutten, men da er det for seint. Det blir ikke helt gåsehudfaktor denne gangen heller. Men, men - man må kanskje innse at Kristian vil gå sine veier og jo mer han prøver å passe inn i «Idol»-formatet, så blir det hakket mer halvhjertet.

Øystein H. Hegvik (18) fra Brekstad: «Fix You» - Coldplay

Du store, det er langt mellom hver gang man blir begeistret av å høre en Coldplay-låt, men her er det bare å lene seg tilbake å nyte hvert sekund. Øystein tryller med toner og klanger som om han aldri har gjort noe annet. Det meste har vært sagt om Øystein før - her sitter det meste som det skal. Hatten av. Igjen.

Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «Lay Me Down» - Sam Smith

Carlisle fikk halve Norge til å dåne forrige fredag. Han er ikke like intenst tilstede denne gangen, men det sier mer om hans forrige opptreden enn denne. Det er få som kan frasere med en så stor overbevisning og letthet som Carlisle, alt er flyter så naturlig og fint I tillegg har han en personlighet som stråler gjennom TV-ruta.

EDM-låter:

Kristian Raanes: «Spectrum» - Zedd, Matthew Koma

Igjen synger Kristian helt upåklagelig, det finnes ikke noe å plukke på her teknisk eller fremføringsmessig. Dette er ikke det mest spennende Kristian har vist frem i «Idol», men det blir jo brutalt å sable han ned på låtvalget - han skal jo tross alt levere en sjangeroppgave. I tillegg synger han bedre enn de fleste. Men, jeg tror ikke han gidder å bli studiovokalist for den neste generasjonens EDM-artister.

Øystein H. Hegvik: «Without You» - David Guetta

Jeg henger ikke helt med på hva Øystein gjør på det innledende verset. Kanskje det ligger for lavt for han? Det høres i alle fall ut som han famler noe. Øystein kommer hardt på oppløpssiden og når refrenget setter inn for fullt, er det bare velstand. Han er jo sin egen fiende på mange måter: Man blir jo målt opp mot sine egne blinkskudd og totalt sett er ikke dette et av de. Men tapt bak en vogn er han absolutt ikke.

Carlisle Sienes: «How Deep Is Your Love» - Calvin Harris

Carlisle skal jo på mange måter være skapt for dette. Stemmeklang, attityde og måten han fraserer på. Teknikken svikter muligens Carlisle her og det er selvfølgelig surt, men slikt skjer og sangspiren skal ha honnør for hvordan han henter seg inn igjen. Det foringer naturligvis helhetsinntrykket, men han får i alle fall vist at han kan takle utfordringer på en proff måte.

Casper Kuhlmann Kristensen: «Let Me Love You» - DJ Snake, Justin Bieber

Det føles slemt å hakke på Casper, men begrunnelsen blir mer av det samme som nevnt innledningsvis. Konkurransen har strammet seg til og da må man henge med. Det som er Caspers store styrke er å velge låter som funker for stemmen hans,. Men når stemmen er noe begrenset i utgangspunktet, blir det noe endimensjonalt i lengden. Heldigvis har Casper årevis på utvikle seg. Han kan fint dyrke sin greie og gjøre det bra, men i en konkurranse som denne møter han for stor motstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!