Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

Vi anmeldte kveldens «Stjernekamp» låt for låt

Country-tema i «Stjernekamp».

Kash King ble den første som røk ut av årets «Stjernekamp»-sesong.

Her er vår vurdering av sangernes prestasjoner.

1. Marian Aas Hansen: «Redneck Woman» (Gretchen Wilson)

Det er ingen tvil om at Marian er fornøyd med utfordringen. Hun tar scenen med autoritet og bravur. Stemmemessig er hun høyt og lavt uten å støte på nevneverdig med problemer. Det eneste er at hun fremstår som litt innstudert. Man er liksom ikke helt sikker på at man tror på det hun synger. Men fint levert sangmessig da.

2. Gunnhild Sundli: «Stay» (Alison Krauss) 


Gunnhild har en fin og sår kvalitet i stemmen sin som kler en låt som denne veldig godt. Men samtidig virker det som om hun ikke helt finner seg selv i sangen, det bærer hele fremførelsen hennes preg av. Gunnhild ser litt nervøs og bortkommen ut, rett og slett

3. Kash King: «A Man Of Constant Sorrow» (Soggy Bottom Boys, m.fl.)

Det vil være en overdrivelse å si at Kash er en stor sanger. For det første mangler han spekter, noe som gjør at kommer til kort i det øvre leiet. Men man får det ikke mer moro enn det man gjør det til selv og det ser i alle fall ut som om han har det gøyalt så lenge det står på. Det teller jo for noe.

Gunnhild Sundli. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Gunnhild Sundli. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

4. Steinar Albrigtsen: «That's The Way Love Goes» (Merle Haggard)

Det var vel aldri noen tvil om at Steinar skulle dra dette hjem. Er det noen som er på hjemmebane her, så er det mannen fra Nord. Klangen er selvsagt så rund og fin som bare en countrysanger kan håpe på. Formidlingen er trygg, tilbakelent og troverdig. Så mye mer kan man jo ikke be om. Og for et blikk da.

5. Tomine Harket: «Folsom Prison Blues» (Johnny Cash)

Det er noe av et press Tomine har på sine skuldre med tanke på at hun er datter til en av landets ypperste sangere, noe hun også har gitt uttrykk for selv. Det mest umiddelbare med Tomine er hennes lette og milde klang. Hun fraserer på en unik og fin måte, som gjør sangen mer personlig og gripende. Hun må bare tørre å tro på det som bor i henne. Finfint.

6. Knut Anders Sørum: «I Told You So» (Randy Travis, Carrie Underwood)

Knut Anders er velsignet med noen kraftfulle piper, det er sikkert. Så kan man diskutere hvordan man anvender dem. Om man liker det nedpå og tilbakeholdent, så er man ikke kommet til riktig mann. Her er det vibrato og sødme for alle pengene. Men synger man country-ballada, så gjør man det. Uten forbehold. Og Knut Anders tar ingen forbehold her. Lik det eller ikke.

7. Kate Gulbrandsen: «Trouble's Here» (Lee Ann Womack)

Det skal ikke stå på innsatsen. Kate Gulbrandsen har tatt på seg danseskoene for anledningen og låven spares ikke for noe. Hun har en ganske nasal stemme som garantert skal gi henne utfordringer i møte med andre sjangere deltakerne skal bryne seg på, men her kommer den virkelig til sin rett.

8. Jonas Skybakkmoen: «Willin'» (Stein Ove Berg/Little Feat)

Jonas kan fort bli en kar som kan gi de andre deltakerne trøbbel utover i konkurransen. Han er ikke en teknisk begavelse, men han synger med hjertet utenpå skjorta og det er ingen tvil om at budskapet han serverer rører også han selv. Upåklagelig formidlet. Kveldens fineste.

9. Håvard Bakke: «Drink You Away» (Justin Timberlake)

Håvard har sine begrensninger som sanger, det vet han nok sikkert selv også. Innledningsvis ser han nesten litt skremt ut, men etter hvert som sangen tiltar og han kan bruke magen og brøle i vei, så løsner det litt. Håvard har åpenbart mer attityde enn stemme, noe som gjør det Timberlake-tolkningen hans hørbar. Selv om det er mer show enn noe annet.

Jonas Skybakkmoen. Foto: Julia Maria Naglestad / NRK
Jonas Skybakkmoen. Foto: Julia Maria Naglestad / NRK Vis mer

10. Nicoline Berg Kaasin: «Not Ready to Make Nice» (Dixie Chicks)

Det er ikke en enkel sak å gjøre denne country-retningen levende og personlig. Den er ganske glossy og formatert av natur. Nicoline er veldig skoleflink og trygg på det sangtekniske, men det blir litt karakterløst og småkjedelig. Men igjen så står det ikke på ferdighetene, bare veivalget.

Gunnhild har en fin og sår kvalitet i stemmen sin som kler en låt som denne veldig godt. Men samtidig virker det som om hun ikke helt finner seg selv i låten, det bærer hele fremfDet vil være en overdrivelse å si at Kash er en stor sanger. FoDet var vel aldri noen tvil om at Steinar skulle dra dette hjem. Er det noen som er på hjemmebane her, så er det mannen fra Nord. Klangen er selvsagt så rund og fin som bare en countrysanger kan håpe på. Formidlingen er trygg, tilbakelent og troverdig. Så mye mer kan man jo ikke be om. Og for et blikk da.r det første mangler han spekter, noe som gjør at kommer til kort i det øvre leiet. Men man får det ikke mer moro enn det man gjør det til selv og det ser i alle fall ut som om han har det gøyalt så lenge det står på. Det teller jo for noe.
ørelsen hennes preg av. GunnhilGunnhild har en fin og sår kvalitet i stemmen sin som kler en låt som denne veldig godt. Men samtidig virker det som om hun ikke helt finner seg selv i låten, det bærer hele fremførelsen hennes preg av. Gunnhild ser litt nervøs og bortkommen ut, rett og slett.d ser litt nervøs og bortkommen ut, rett og slett.