Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi anmeldte låt for låt: Sprell levende uten at det blir brifete!

- Takk for meg, rett og slett.

STJERNEMATERIALE: Norah kan snurre de mest umedgjørlige låtene rundt lillefingeren. Blir det ikke stjerne av denne jenta, så vet ikke vi. Foto: Thomas Reisæter/TV2
STJERNEMATERIALE: Norah kan snurre de mest umedgjørlige låtene rundt lillefingeren. Blir det ikke stjerne av denne jenta, så vet ikke vi. Foto: Thomas Reisæter/TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINALERUNDE: Det ble Nadia Warholm Essahli som måtte forlate Idol etter første finalerunde. Nadia nådde ikke opp hos seerne med sin tolkning av Lenny Kravitz «Fly Away».

Slik ble deltakerne vurdert av Dagbladets anmelder:

OVER OG UT: Det ble Nadia Warholm Essahli som måtte forlate «Idol» etter første finalerunde. Foto: Thomas Reisæter/TV2
OVER OG UT: Det ble Nadia Warholm Essahli som måtte forlate «Idol» etter første finalerunde. Foto: Thomas Reisæter/TV2 Vis mer

Nadia Warholm Essahli (17) synger «Fly Away» av Lenny Kravitz
Det er ikke bare, bare å skulle være først ut i en viktig runde som denne. Nadia leverer en brukbar versjon av hedonisten Lenny Kravitz smektende funk-perle fra 1998 uten å tilsynelatende bli altfor preget av stundens alvor. Når det er sagt, så mangler den noe av frekkheten til originalen. Det er trygt, men noe tamt.

Victoria K. Andersen (16) synger «Kiss Me» av Sixpence None The Richer
Victoria har utvilsomt en stemmeklang som kler låten veldig fint. Det er søtt og yndig uten å bli klissete, og det er jo et pluss, bare det. Den viser dog ikke så mye mer av henne som sanger. Låta ligger i et rolig leie og fremførelsen handler mest om å holde seg fast i mikrofonen og komme seg gjennom låten uten de store bommertene. Litt mer artisteri neste gang!

MANN FOR SITT PIANO: Marius har «Idol» største stemme. Foto: Thomas Reisæter/TV2
MANN FOR SITT PIANO: Marius har «Idol» største stemme. Foto: Thomas Reisæter/TV2 Vis mer

Marta Elise Klungsøyr (16) synger «From This Moment» av Shania Twain
Hun har mye stemme, Marta Elise, men dette låtvalget høres litt mer ut som MGP enn «Idol». Det er kanskje dumt å bruke det mot henne, for hun har en fin vibrato og en velmodnet stemme, men det virker ikke helt som hun tror på det selv, der hun står.

Ola Reistad (17) synger «Millenium» av Robbie Williams
Ola leverer høy showfaktor, men har ikke en vokalprestasjon som klarer helt å følge opp. Nå var Robbie Williams aldri en stor sanger, men han har bøttevis med karakter, noe Ola dessverre ikke har så mye av. Men glimt i øyet og fine moves er selvsagt gøy for seerne.

MYE STEMME Marta Elise Klungsøyr synger fint, men må tørre å tro på seg selv. (16). Foto: TV2
MYE STEMME Marta Elise Klungsøyr synger fint, men må tørre å tro på seg selv. (16). Foto: TV2 Vis mer

Torine Michelle Bjåland (16) synger «... Baby One More Time» av Britney Spears
Vågalt låtvalg. Du skal enten komme opp med en fin vri på en låt av denne typen, eller ha mye krutt i kroppen for å få den til å boble. Dessverre så blir det en litt tafatt affære. Stemmen til Torine kler  å gjøre Britney Spears, bare så synd det blir mer planking enn fyrverkeri. Hun våkner til litt på slutten, men det er litt i seineste laget.

Sigmund Ledaal (17) synger «Don't Wanna Miss A Thing» av Aerosmith
Sigmund har litt problemer med å treffe de riktige tonene her og der, men pytt, han har kanskje den fineste og mest særpregede stemmen så langt. Det er fryktelig lett for at det ender i kliss når man skal tolke en power-ballade av denne typen, men han gjør den intim og fin på en jordnær måte.

SJARMØR: Glimt i øyet og fine moves er selvsagt gøy for seerne. Foto: TV2
SJARMØR: Glimt i øyet og fine moves er selvsagt gøy for seerne. Foto: TV2 Vis mer

Ingeborg Fosse (16) synger «Yellow» av Coldplay
Du store, denne jenta har mye artisteri i kroppen. Og det beste med det hele er at det kommer ut på en helt utrolig lekende lett måte. Hun har en naturlig utstråling og en fortryllende fin klang i stemmen sin som tydeligvis kan brukes til mye. Også Coldplay.

Norah Benatia (19) synger «No Diggity» av Blackstreet
Hva skal man si? Norah bekrefter det hun har vist i det innledende rundene at hun kan snurre de mest umedgjørlige låtene rundt lillefingeren. For det første så har hun et særpreg i stemmen som er umiddelbart gjenkjennelig, i tillegg er hun en teknisk begavelse som kan gjøre flate vokallinjer sprell levende. Uten at det blir brifete. Hurra!

Tessa Klokkerud Odden (17) synger «Frozen» av Madonna
«Frozen» er Madonna i sitt mystiske hjørne. Tessa er ikke så veldig mystisk av seg, men hun gir sangen en letthet og en nerve som sakte men sikkert skraper deg i huden. Og det trumfer glatt at hun ikke er en teknisk god sanger. Det er bedre å ha karakter enn det å være skoleflink.

Marius Samuelsen (18) synger «Karma Police» av Radiohead
Marius har åpenbart en forkjærlighet for britiske syngemenn. Han tolker Thom Yorke med Muse-vokalist Matt Bellamys patos. Det kan fort gå over styr om man ikke holder tungen rett i munnen, men Marius gjør det med usjenert iver og stor overbevisning, så det er bare å ta av seg hatten og applaudere. Han er en briljant sanger med såpass mye teknikk på lager at det ofte kan være vanskelig å beherske seg. La oss håpe han fortsetter å utvise like god smak fremover.

Hele Norges coronakart