Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

I kveld skal det avgjøres og avsløres.

FINALE: I kveld får vi svaret på det en million nordmenn har lurt på de siste ukene - hvem er det som skjuler seg bak masken til Elgen, Trollet og Vikingen? Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALE: I kveld får vi svaret på det en million nordmenn har lurt på de siste ukene - hvem er det som skjuler seg bak masken til Elgen, Trollet og Vikingen? Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: OPPDATERT: Ulrikke Trollet Brandstorp vant «Maskorama». Elgen var Markus Bailey og endte som nummer to. Herman Dahl skjulte seg bak masken til Vikingen og ble den første av de tre som røk ut av «Maskorama»-finalen. Dagbladet anmeldte fremførelsen til de kryptiske figurene låt for låt.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Elgen: «Gold Digger» - Kanye West

Elgen viser hvem som er kongen av «Maskorama». For et show, for en måte å føre seg - her spares det ikke på noe. Det renger gull fra himmelen mens Elgen slanger seg gjennom «Gold Digger» uten å hekte det glinsende geviret i de store sangtekniske problemene. Kul stemme og kult låtvalg, enkelt og greit. Dette er elegant og frekt på samme tid. Så får vi se hva som skjuler seg i skogen.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Vikingen: «Fy Faen» - Hkeem

Nå snakker vi - her er Vikingen tilbake i godt slag. Det er som om finaleplass har gitt vedkommende en aldri så liten selvtillits-boost. Mest av alt svinger det mye mer enn det pleier av karen med hornene. For øvrig lekkert pimpet med glorete solbriller for ekstra kulhetsfaktor. Noe nølende i det første verset, men melodien i refrengene gjør virkelig susen. Dette kan bli spennende.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Trollet: «Higher Love» - Kygo/Whitney Houston

Det var ikke noen tvil i første sending, og det er ingen tvil nå heller - Trollet er en gudbenådet sanger og i en klasse for seg i denne konkurransen. Når du kan leke deg med en Whitney Houston-låt, en av tidenes beste sangere, med aller største letthet, da er du kvalifisert til å hamle opp med de aller fleste. For en forestilling og for en fantastisk stemme. Musikalsk trolldom fra Trollet.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Elgen: «I'm Too Sexy» - Right Said Fred

Det blir straks vanskeligere for Elgen når det skal synges mer enn det skal rappes. Denne Right Said Fred-slageren kommer ikke like naturlig som «Gold Digger»-oppvisningen for en snau time siden. Sangmessig er det ganske svimle saker, både fraseringer og tonene er over alle hauger innimellom. Men, men - Elgen kompenserer med det han kan best - å lage show som bare han kan. Her er det lite å utsette, men man skal jo få sangen til å sitte også.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Trollet: «I'll Be There For You» - The Rembrandts

Trollet kjører full sjarmoffensiv i «Maskorama»s siste runde. Det er vel knapt noen som har vært ung eller ung voksen på 90-tallet som ikke ha et forhold til Friends. Denne sangen er en like integrert del av serien som Chandler Bings nevroser. Trollet er herlig myk i introen, før tempoet skrus opp og hun cruiser i mål med en hånd på rattet. Det er ikke så mye mer å si om ferdighetene - her blir kommentarer overflødige.

Da skal maskene falle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer