Anmeldelse: «Maskorama» - NRK1

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Det har vært finale i «Maskorama».

VEIS ENDE: I kveld skal det avgjøres om det blir «Snømonsteret», «Bamsen» eller «Dragen» som vinner årets «Maskorama». Julia Marie Naglestad/NRK
VEIS ENDE: I kveld skal det avgjøres om det blir «Snømonsteret», «Bamsen» eller «Dragen» som vinner årets «Maskorama». Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Årets «Maskorama»-sesong har kommet til veis ende. Det er duket for finale.

Blir det «Snømonsteret», «Bamsen» eller «Dragen» som stikker av med seieren i årets sesong? Og ikke minst - hvem skjuler seg bak maskene? I kveld får vi svarene på begge spørsmålene.

Dagbladet triller terning på finalistenes fremførelser. Les anmeldelsene under.

Saken oppdateres.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Bamsen: «Love On Top» - Beyoncé

Bamsen går ikke av veien for litt herlig r'n'b i finalesending. Hun mestrer formatet ganske greit også. Kledelig bakpå, myk i vendingene og grasiøs i det øvre registeret. Hadde hun ikke vært såpass stiv i maska, hadde Bamsen ganske sikkert glist fra øre til øre. Litt heseblesende i det nedre leiet, men pytt - det er jo så lunt og fint.

Mulig, mulig: Emilie Nereng, Ingeborg Walther
Helt sikkert ikke: Kirsti Sparboe, Greta Thunberg

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Dragen: «Unstopable» - Sia

Dragen hevder å være ustoppelig. Vi får se da hva kvelden bringer. Dragen gir seg i alle fall ikke uten en real utblåsning. Dette ildsprutende vesenet når ikke helt opp sangmessig i konkurranse med de to andre gjenværende deltakerne, men så har den jo denne mystiske auraen som utvilsomt fenger. Mon tro om ikke Marion har et poeng? Er det John Carew?

Mulig, mulig: John Carew, Victor Sotberg
Helt sikkert ikke: Fenriz fra Darkthrone, Martin Holmes

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Snømonsteret: «Caruso» - Lucio Dalla

Ja, ja - nå kan det i alle fall ikke være noen tvil. Ingen uskolert sanger kan levere dette. Det som formidles fra scenen her er så høyt nivå at det kun er et fåtall sangere som kan levere tilsvarende. For en stemmekontroll, for et sangvalg og for en nydelig leveranse. Gåsehud, hjertebank og så videre. Øvrige kommentarer blir overflødig.

Meget mulig: Didrik Solli-Tangen
Helt sikkert ikke: Alle andre

Finalelåter: Det største hintet så langt

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Dragen: «The Show Must Go On» - Queen

Det er ikke bare, bare å gi seg i kast med et av Queens store praktnummer sånn helt på tampen av denne konkurransen. Men Dragen har ingen planer om å gjøre skam på seg selv eller sine mange fans. Det er rett og slett ikke umulig at dette er Dragens beste prestasjon rent sangteknisk gjennom hele sesongen. De fleste tonene treffes og det er kraft og pondus på de riktige stedene. Vel blåst, Dragen.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen låt for låt

Snømonsteret: «I Wanna Dance With Somebody» - Whitney Houston

Fra det ene til det andre. Snømonsteret har vist gjennom hele sesongen at det liker å overraske med låtvalgene. Det er jo et stykke fra opera til smektende 80-tallspop. Når det er sagt, så er Whitney Houston en av vår tids aller ypperste sanger - det er med andre ord plenty å bryne stemmebåndene på her. Og den utfordringen løser Snømonsteret på forbilledlig vis. Som alltid.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer