Anmeldelse: «Maskorama» på NRK 1

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen

«Maskorama»-vinneren er kåret.

FINALE: I kveld ønsker programleder Silje Nordnes velkommen til den siste «Maskorama»-sendinga i år. De tre siste maskekledde skal avsløres. Foto: Espen Solli, Monster/NRK
FINALE: I kveld ønsker programleder Silje Nordnes velkommen til den siste «Maskorama»-sendinga i år. De tre siste maskekledde skal avsløres. Foto: Espen Solli, Monster/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Oppdatert: Det ble «favorittseier» i «Maskorama». Komikeren Kevin Vågenes skjulte seg inne i Kattepusen og vant hele konkurransen. 52 prosent av seerne trodde at det var han.

Spøkelset måtte ta av seg maska etter første runde. Som mange trodde var det Charlotte Frogner som skjulte seg bak maska. Andreplassen gikk til Spirrevippen. Ikke overraskende var det Linnea Myhre som befant seg inne i henne.

Spekulasjonene er gått i hele høst, og nå skulle det endelig avgjøres hvem som ble den siste som hørte programleder Silje Nordnes, de tre i panelet og salen rope høyt og entusiastisk: Ta av deg maska! Av med maska!

De var åtte i program nummer en, og tre sto nå igjen. Forrige lørdag var det Annika Momrak som ble avslørt. Etter de tre første sangene var det en superfinale med to deltakere, og så var det seerne som stemte fram vinneren.

Vi anmeldte som vanlig fortløpende.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen

Spirrevippen: «Lose Yourself»– Eminem

Spranget fra Supertramp-pop i forrige program til Eminem-rap i finalen er ganske stort for den blåkledde Spirrevipen.

«You only get one shot», rapper Spirrevippen, og satser på det holder. Sangmessig er dette slett ikke dårlig, sjøl om det skorter litt på presisjonen på slutten i både første og andre forsøk. Stort sett får hun med se alle ordene, og det er imponerende.

Den blå får som seerne fikk med seg ingen hjelp av at lyden faller ut ofte underveis, og det er godt gjort å holde maska (!). Men hun fikk selvfølgelig opptre på nytt ganske raskt. Blir det utgang nå, skjer det med stil og det vi kan kalle en og en halv opptreden. Det høres fortsatt ut som bloggeren og forfatteren Linnea Myhre, som mange tror, og nå får vi snart se om det stemmer.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen

Kattepusen: «The Power of Love» – Céline Dion

Kattepusen dro inn sekseren og sesongbeste i forrige program med den monumentale countrylåten «The Joke». Det blir reprise i kveld.

Bommet han på en eneste tone? Kanskje en eller to? Jeg tror knapt jeg har hørt reinere sang i dette programmet. Første låt i kveld er «tilfeldigvis» fra repertoaret til Kevin Vågenes’ kanadiske favorittartist, sjøl om mange nok forbinder den med amerikanke Jennifer Rush.

Er det en avledingsmanøver, eller er det et siste hint som endelig vil avsløre komikeren? Det kan ikke være noen andre.

Vi anmeldte «Maskorama»-finalen

Spøkelset: «Golden Ticket» - Highasakite

Spøkelset avslører noen litt «avanserte» musikkvalg, fra Röyksopp og Robyn forrige lørdag til en låt av norske Highasakite fra deres sju år gamle album i kveld.

Det er en vanskelig sang å synge, særlig fordi Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik har en så særegen stemme. Her butter det litt her og der for den sortkledde - spesielt midtveis. Kan det likevel være en gyllen billett videre? Og – skal vi nå endelig få vite om det er skuespilleren Charlotte Frogner og lille Feng fra «Side om side» som skjuler seg bak maska, slik veldig mange tror? Det høres unektelig sånn ut.

Superfinalen:

Spirrevippen: «Nothing Compares 2 U» - Prince

Vi får se om det går troll i ord for Spirreivippen når hun prøver seg på Prince - i Sinead O'Connors versjon. Sangmessig starter det veldig bra. Den blå Spirrevippen synger stort sett reint hele veien, og klarer også falsetten som kjennetegner Sineads versjon veldig bra. Ganske tidlig pekte Linnea Myhre seg ut som personen inne i den fyldige fuglekroppen. En ting er sikkert, går det galt i siste forsøk skjer det med stil!

Kattepusen: «Kiss» - Prince (Tom Jones)

Pussig nok synger også «Maskorama»-kongen en Prince-låt - i Tom Jones' versjon. Det klarer han nesten like bra som i første runde, også han med en god falsett, men han når ikke helt opp til det imponerende nivået i første runde. Det skal godt gjøres også.

Dette var nok en sikker gjennomføring hele veien fra han som har overbevist alle. Det spekuleres fortsatt om Erlend Bratland er mannen bak maska, men her tror jeg nesten hele Norge er uenige med detekltiv Marion Ravn.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK