Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nytt NRK-konsept: Hvem skjuler seg bak maskene i sangkonkurransen?

«MASKORAMA»: Dette er NRKs nye lørdagssatsning. Kjente sangere opptrer i masker for å være anonyme. Foto: Fredrik Arff/NRK
«MASKORAMA»: Dette er NRKs nye lørdagssatsning. Kjente sangere opptrer i masker for å være anonyme. Foto: Fredrik Arff/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Hvem synger best av Trollet og Elgen? NRK er klare med en ny sangkonkurranse, «Maskorama», hvor kjente artister er ikledd kostymer for å skjule identiteten. Publikum skal både heie på sin favoritt og forsøke å avsløre identiteten til de ulike sangerne hjemme fra sofaen. Den som får færrest stemmer må avsløre identiteten sin og forlate programmet. Oppdatert: I kveld var det Susanne «Gaupa» Goksør som måtte forlate programmet.

Alle foto fra sending: Julia Marie Naglestad/NRK
Alle foto fra sending: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Elgen: «Get up (I feel like Being a) Sex Machine» (James Brown)

Denne elgen later til å ha mer attityde og «moves» enn sangferdigheter. Det ropes og knurres mer enn det synges, men det kan bli show av slikt også - selv med publikum på «boks» (programmet går uten publikum i salen). Elgen har kraftig røst og mye pondus, som seg hør og bør når man spiller elg.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Fugleskremselet: «Jovial» (Freddy Kalas)

Hm, et syngende fugleskremsel kan jo ha sin sjarm, det også. Men det er stort sett det eneste henger igjen etter denne seansen. Her er det mer snakkesynging og sure toner enn hva godt er. Neppe en som har sang som hovedgeskjeft.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Enhjørningen: «7 Rings» (Ariana Grande)

Enhjørningen er ikke helt stødig på tonene, den heller. Men det er definitivt mer teknikk og veldreid stemmeklang inne i bildet her. Ariana Grande er ingen enkel artist å bryne seg på, noe som taler for at det er noen som i alle fall har stått på en scene før som skjuler seg bak masken. Om enn ikke en som har sang som levebrød?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ravnen: «Sweet Dreams» (Eurythmics)

Nå snakker vi. Ravnen har definitivt selvtilliten i behold. Fin klang, kraftfull stemme og «den» fraserer bra. Sangeren sliter litt med de høye tonene på midtpartiet, men henter henter seg kjapt inn igjen. Kveldens mest solide opptreden så langt.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Vikingen: «All Around the World» (Justin Bieber)

Hva gjør vikingen på da? Innledningsvis låter han spak og famlende, men han makter å løfte seg et nivå i refrenget. Men det er ikke en opptreden egnet for å erobre land eller stemmer i tusentall. Grei uttale, og en grei pop-kalibrert klang, men det er stort sett det eneste man sitter igjen med etter dette nummeret.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Puddelen: «Me too» (Meghan Trainor)

Morsomt låtvalg av Puddelen - hadde den bare kunnet synge låten skikkelig. Versene fremstår som keitete ugrasiøse til en puddel å være - det er stivbeint og flatt der hvor det skal gynge. Merkelig nok sitter sangen en god del bedre når man kommer til refrenget, der avslører puddelen en fin knekk.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Gaupa: «Spice Up Your Life» (Spice Girls)

Her tenderer det nesten til juks. Gaupa har så mange «medkorister» at det er vanskelig å få øre på hovedpersonen selv. Men, men - det blir i alle fall feststemning av innslaget av dette Spice Girls-nummeret og det er vanskelig å finne noe å arrestere skikkelsen i midten på. Men er Gaupa flink til å synge? Ikke godt å si, altså.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Trollet: «I Believe in a Thing Called Love» (The Darkness)

Heia Trollet. Det skal ikke mange strofene til før man skjønner at dette er er fagperson. Ikke bare er det et morsomt låtvalg, det er også en artig tolkning. Trollet har både teknikk, nerve og register. Kveldens suverent beste innslag og jeg tipper at Trollet ikke forsvinner ut i skogen igjen med det aller første.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer