Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

«Maskorama» runde to.

DEL TO: De maskerte sangerne er tilbake for en ny runde med «Maskorama». Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK
DEL TO: De maskerte sangerne er tilbake for en ny runde med «Maskorama». Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Vi har vurdert en ny omgang «Maskorama». Denne gangen var det Trygve Slagsvold Vedum, utkledd som Fugleskremselet som måtte henge kostymet i skapet og reise hjem fra konkurransen.

Like før kveldens sending, melder NRK at Puddelen er satt i coronakarantene.

«I ettermiddag fikk Puddelen en telefon fra smittesporing og er satt i karantene fram til mandag. Hen er ikke syk, men kan av smittevernhensyn ikke være med på kveldens sending», heter det i en pressemelding fra kanalen.

Vi følger kveldens sendingen og serverer låtanmeldelser på løpende bånd.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ravnen: «Can’t get you out of my head» – Kylie Minogue

Ravnen var blant de beste i forrige runde. Den svever ikke like elegant gjennom sangen i dag. Det låter flatt og livløst, refrenget må til og med legges ned en oktav. «Jazzingen» med fraseringene funker ikke spesielt bra heller - driven forsvinner. Det er den fine og fyldige stemmeklangen som redder dette fjærkreet fra å deise i bakken i kveld. Om det blir en neste gang, må det bakses med vingene med større iver enn dette, altså.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Elgen: «Roses» - Outkast

Det var mye hopp og sprell da Elgen debuterte forrige helg. Nå tar hen det ned litt i fakter og framtoning. Elgen er fortsatt i soul-landskapet, men tempoet er mer bedagelig. Han synger ikke så ille - om enn ikke supersjelfullt, så klarer han i alle fall å holde tonene rene og noenlunde pene. Grei skuring til elg å være, om ikke annet.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Trollet: «Don’t you worry bout a thing» – Stevie Wonder

Jeg skal ikke påstå at Trollet er verdens beste sanger, men i dette selskapet blir nivåforskjellen til de andre deltakerne brutal. Det lekes med tonene med største letthet - dette er ikke en enkel sang å synge, må vite. Svinger gjør det også. I tillegg har Trollet en perfekt soul-snert. Tipper Stevie Wonder hadde nikket anerkjennende og vist sitt bredeste, hvite smil.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Vikingen: «You’ve Got a Friend in Me» – Randy Newman

Det er noe ironisk over at Vikingen er den som framstår som den mykeste deltakeren i programmet. Igjen - det robuste vesenet har en fin popstemme, men vedkommende sliter med å gi sangen liv og energi. Det låter veikt og tafatt - puslete rett og slett. Gi oss mer trøkk og kampvilje neste gang. Om du klarer å slå sverdet gjennom TV-ruta og true til deg noen stemmer da?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Fugleskremselet: «Langt å gå» – Klovner i kamp

Hei sann, her har vi et vesen som ikke trenger å følge denne karrierestien etter maska har falt. Eventuelt kan hen stille seg i en åker og ule mot himmelen - da kan man i alle fall være sikker på at kornet får stå i fred. Det låter surt, klønete og hjelpeløst. Trenger vi å si så mye mer?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Enhjørningen: «California Dreamin» – Mama’s and Papa’s

Enhjørningen tillater seg å være artistisk både med melodi og fraseringer. Til og med ekstra kreativ med teksten, tilsiktet eller ei. Det låter ikke så gærent, selv om det er langt fra noe ørebalsam som serveres fra fabeldyret. Det er noe tonalt grums og det sitter liksom ikke så godt i mellomgulvet som denne vestkystperla har for vane å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer