Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Runde tre med maskefest.

FULLTALLIG: Puddelen er tilbake fra koronakarantene, dermed er de maskekledde fulltallige i kveld. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FULLTALLIG: Puddelen er tilbake fra koronakarantene, dermed er de maskekledde fulltallige i kveld. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveld var det Puddelens tur til å ta av seg maska. Der var det ingen ringere enn Mia Gundersen som skjulte seg bak de rosa krøllene. Vi anmeldte de anonyme deltakernes prestasjoner fortløpende. Følg med.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Enhjørningen: «River» – Bishop Briggs

Dette var nye toner fra Enhjørningen. Fra salt vestkystpop til smektende soul. Dette er en sjanger som krever mye teknikk og stemme. Det er fin knekk å spore i den voksne stemmen og Enhjørningen legger til grunn en kul attityde. Lungekapasiteten strekker ikke til hele veien - det blir litt heseblesende er og der. Dog, det er allikevel imponerende og kult at det vakre vesenet våger å vise det ikke er en en-triks-ponny. Unnskyld, enhjørning.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Vikingen: «Fredag» – Kjartan Lauritzen

Det er vel få som vet bedre hvordan man skal feste enn en ekte viking? Med denne fest-bangeren signert Kjartan Lauritzen kan man vel ikke trå feil? En ting er i alle fall sikkert, det er mer trøkk i Vikingen i tredje runde av maskorama enn det vi har sett fra hen i de to første omgangene. Balestranddialekten har ikke overlevd ferden til vikingland, men det får så være. Dette funker brukbart. Fredagsstemning duger på en lørdag også, får en si.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Puddelen: «Toxic» – Britney Spears

Puddelen er tilbake - nå må hen bjeffe skikkelig i fra seg i og med at den fikk fripass i forrige runde. Puddelen går for en slags James Bondsk variant av Britney Spears' kanskje kuleste låt. Det blir litt for mye sirup i arrangement og fremføring til at taket løftes. Hen skinner som klarest når det klatres i registeret. Nede i mørket blir det noe vaklende og upresist.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ravnen: «Waka Waka» – Shakira

Morsomt låtvalg, men det går litt for fort i svingene for Ravnen. Ordene forsvinner bak i nebbet før de rekker å treffe TV-ruta og sette fart på hoftene. Seansen blir mer heseblesende enn hva godt er og da faller sambaen kjapt til gulvet. Men Ravnen skal ha for å prøve, selv om oppgaven blir for stor i kveld.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Trollet: «Euphoria» – Loreen

Selv Troll kler å stå med vindmaskin i håret. Og det må vel til om man skal yte den en av tidenes «Eurovision»-låter rettferdighet? Det er kanskje gørr å si det igjen og igjen, men dette er Trollets scene. Også i kveld. Gode låtvalg, fine tolkning og teknisk overlegen. Gåsehuden kommer krypende, nakkehårene reiser seg og alt det der. For en magisk fremføring av denne sjarmerende krabaten. Heia!

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Elgen: «Get Ur Freak On» – Missy Elliot

Man jo bare like Elgen - dette kobbelets udiskutabelt kuleste sanger. Som seg hør og bør når man er skogens konge.

Elgen har både fot(klov)arbeidet på stell og trøkk og attityde i bøtter og spann. Han rapper som en helt. Det er neimen ikke bare, bare å treffe på timingen i denne relativt komplekse låten, rytmisk sett. I kveld ble det for alvor fyrverkeri i skogen.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer