Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Siste innspurt før den store finalen.

ENDEN ER NÆR: Nå avgjøres det hvem som går videre til den store «Maskorama»-finalen neste lørdag. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
ENDEN ER NÆR: Nå avgjøres det hvem som går videre til den store «Maskorama»-finalen neste lørdag. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Anne Rimmen i skikkelsen som Ravnen måtte forlate «Maskorama». kveld. I semifinalen ble det avgjort at Trollet, Elgen og Vikingen henger med inn til den store festivalen neste lørdag. I kveld sang de maskerte deltakerne blant annet duett med tidligere «Stjernekamp»-sangere. Vi anmeldte innsatsen til de fire skapningene fortløpende.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Trollet & Espen Grjotheim: «The Prayer» – Andrea Bocelli, Celine Dion

Trollet får æren av å åpne kveldens sending. Ved sin side har hen Espen Grjotheim. Første runde består nemlig av duetter med tidligere «Stjernekamp»-sangere. Det blir ganske tydelig at dette har Trollet gjort før. Timing, dynamikk og samspill sitter som hånd i hanske. Begge gir hverandre rom til å skinne og de tostemte melodiene er som limt oppå hverandre. Å gjøre duetter som dette er ikke for hvermansen, noe som understøtter følelsen av at det gjemmer seg en durkdreven sanger som har dette som levebrød bak maska. Nydelig.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ravnen & Knut Anders Sørum: «Kids» – Robbie Williams, Kylie Minogue

Knut Anders er en suveren sanger, noe som gjør det til en utfordring for den mystiske ravnen å skinne ved siden av han. Det blir noe flatt og avventende. Det sitter greit i refrenget når begge får bruke kraft og mer av registeret. Ravnen er dog ikke helt i synk tonalt låta gjennom, så, tja - det er vel ikke Ravnens sterkeste øyeblikk på «Maskorama»-scenen. Kra.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Elgen & Raylee: «Burning Down the House» – Talking Heads

Denne høyreiste skapningen har i alle fall holdningen og attityden i orden. Noe varierende i sangprestasjonene, har Elgen vært. Her er skogskongen ganske påskrudd. Elgen har en finfin soulkvalitet i stemmeklangen som kommer godt til sin rett når den blir brukt riktig. Timingen med duettpartneren er noe stivbeint, men det ødelegger ikke veldig mye for moroa. Breialt og gøyalt.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Vikingen & Ulrikke Brandstorp: «Urettferdig» – Hkeem, Unge Ferrari

Spekulasjonene har vært mange om at det er Ulrikke som er Trollet. Det er ikke umulig, selv om hun står på scenen i egen person her. Det blir uansett søt musikk av Ulrikke og Vikingens samsang. Vikingen har ikke den samme lungekapasiteten og er ikke fult så trygg på tonene, men stemmeklangen deres kler hverandre godt. Dette må vel sies å være noe av det bedre Vikingen har levert i konkurransen så langt?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Trollet: «Fångad av en stormvind» - Carola

Dette er den andre svenske «Eurovision»-slageren Trollet byr på. Like fullt er det to vidt forskjellige låter og uttrykk. Det er absolutt ingenting å utsette på det tekniske her. Trollet er høyt og lavt og like skuddsikker i alle tonale kriker og kroker. Best eksemplifisert når Trollet banker inn den siste høye tonen med ypperste presisjon. Hold på hatten.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ravnen: «Faith» – George Michael

Ravnen avslutter i det lystige hjørnet, noe som gjør den enda mer mystisk og uhåndgripelig. Sangmessig er det strået bedre enn i duettrunden, men fremdeles ikke på nivå med de beste fremførelsene i kved. Sangen mangler liksom litt x-faktor. Mest av alt låter det som helt OK karaoke. Nå er det semifinale og da må man jekke opp nivået et hakk og to. Blir det en ravnsvart aften for Ravnen i kveld? Fasiten får man om litt.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Vikingen: «Tenke sjæl» – Trond Viggo Torgersen

På sett og vis er dette et kjempefint og morsomt låtvalg, men det blir noe hobbytrubaduraktig over selve fremførelsen. Nå er ikke Trond Viggo Torgersen den største sangeren i verden heller, men har skal man måle muskler med de andre deltakerne og her blir det ikke noen holmgangseier på Vikingen. Det låter for puslete og småsurt.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Elgen: «Location» - Khalid

Elgen som urban balladesanger funker det også. Mest på grunn av nerven og de fine fraseringene. Igjen - Elgen har en sabla kul stemme. Småting avslører at dette muligens ikke er deltakerens dagjobb. Manglende rutine er uansett ingen hindring her, Elgen er definitivt den ved siden av Trollet som etter alle solemerker ligger best an til å stå igjen til slutt.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer