Anmeldelse: «Maskorama» på NRK1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

NRK-suksessen er tilbake. Hvem skjuler seg bak maskene i år?

KLARE: Frosken måtte forlate «Maskorama» allerede første kveld. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK
KLARE: Frosken måtte forlate «Maskorama» allerede første kveld. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Spekulasjonene er allerede i gang om hvem som kan skjule seg bak maskene i årets «Maskorama», basert på små hint som måtte ligge i Kjell Nordströms kostymer. Frosken, som fikk en toer på terningen av vår anmelder, var den første som måtte ta av seg maska. Bak den befant forlegger Arve Juritzen seg. Bare 16 av tv-seerne klarte å gjette det.

Det store spørsmålet er om Jan Thomas finner en link til kongefamilien i år? Foreløpig holder han en knapp på Carola. Jan Thomas er i likhet med Marion Ravn og Nicolay Ramm tilbake som «detektiv» denne andre sesongen av braksuksessen som trakk over en million seere i fjor.

Både de og dere som ser på, og vi også, kan være med og gjette hvem sangerne kamuflert som Nissen, Havfrua, Bamsen, Draken, Frosken, Heldiggrisen, Nøkken og Snømonsteret.kan være. Silje Nordnes er programleder - som i fjor. Og - vi anmeldte som vanlig låt for låt:

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret: «Into The Unknown» (Idina Menzel)

Smømonsteret har fått utdelt en låt fra en relativt ukjent artist,. Han starter forsiktig, for det må være en mann, men girer ganske fort opp. Det er mye surt innimellom, men ikke mer enn at det kan være en ekte artist som skujler seg bak.Men er Østfold-dialekten ekte? Og er det Åge Sten NIlsen? Jeg har mine tvil.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Frosken: «Should I Stay Or Should I Go» (The Clash)

Jeg tør påstå at dette ikke kan være en artist. i så fall har han fått mye hjelp underveis i studio. Det er surt hele veien og slett ikke pent. Låtvalget er ganske dristig, dette er en av punkrockens store låter som her fikk en ufin behandling. Kvakk, kvakk, jeg tror ikke frosken blir lenge i denne konkurransen. Bernt Hulsker, foreslår panelet. Kankje det. Eller kanskje ikke. At det skulle være Bjørn Eidsvåg er en fornærmelse mot Eidsvåg.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken: Human (Rag'n'Bone Man)

Kveldens første kvinne? Det er ikke klokkereint, men hun gjør et godt forsøk på å gjøre denne fine låten med verdighet. Det sklir riktignok litt ut når hun går høyt litt over midtpartiet, men dette kan godt være en artist - eller en som godt kan gjøre et forsøk på å bli det. Her trengs det nok flere runder før vi kan sirkle oss inn mot kvinnen bak maska.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Heldiggrisen: «Money, Money, Money» (Abba)

Godt timet opp mot Abbas første studioalbum på 40 år, serverer Heldiggrisen en låt som blir et mantra for kvartetten fra Sverige de neste månedene. Men dette var fælt. Det er ikke en rein tone å spore, så her er det bare å begynne å gjette i vilden sky. Du er heldig om du blir gammel i denne konkurransen, kamerat. Men som Marion sier, det er tøft å stille opp! Er det en pengemann, eller blir det for enkelt? Kan Petter Stordalen synge? I så fall er det ikke han!

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dragen: «I Wanna Be Your Slave» (Måneskin)

Hm, en som ikke har hatt det så enkelt i livet? Dette er en mann (tror jeg), og etter timingen å dømme er det en som har stått på scenen før. Han flørter med detektivpanelet og utnytter minuttene han har til rådighet godt. Dette er høyst sannsynlig en rocker som det kan bli spennende å følge. For Dragen må da få bli en stund. Den siste prikken på terningen er for showet. Kveldens beste musikalsk sett. Alex Rosén er ikke noe dumt forslag, men Dragen er trolig ikke kul nok.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Havfruen: «Diamond's Are A Girl's Best Friend» (Marilyn Monroe)

Kveldens kanskje dristigste låtvalg. Det første navnet som detter ned er Linni Meister. Jeg vil tro at hun elsker diamanter - som veldig mange andre kvinner. Hun har gitt ut en låt eller to, men det er mye som kan fikses i studio. Her gikk det sånn noenlunde, og magefølelsen sier at det ikke er en profesjonell artist. Det blir spekulert i Birgit Skarstein, men er ikke det litt for enkelt?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nissen: «SexyBack» (Justin Timberlake)

Vi vet hvor lenge jula varer, men hvor lenge varer nissen? Etter denne framføringa av Justin Timberlakes juelåt kan det godt hende nissen kan få god tid til å fikse julegaver, men det er slett ikke sikkert. Det er en nisse som kan føre seg, så han skal ha kudos for fotarbeidet! Stemmen er slett ikke borte, så det kan bli interessant å høre hva slags sanggaver han vil gi oss om han får bli.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen: «Shake It Off» (Taylor Swift)

Bamser ligger stort sett rett ut, og denne bamsen har så vidt orket å stå opp. Det blir stillestående, dette, men sangteknisk er det slett ikke ille. Det som er helt sikkert er at det er en (liten) kvinne som skjuler seg inne i det omfangsrike kostymet. Men kanskje ikke nødvendigvis en person fra barne-.tv? Blir ikke det for enkelt, da?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer