Anmeldelse: «Maskorama» - NRK1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Låter som gir dem energi.

HELDIGGRISEN: Her fjerner «Heldiggrisen» masken i Maskorama 13. november 2021. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Seermagneten, «Maskorama», er godt i gang med andre sesong. I kveld skal skapningene fremføre en låt som gir dem energi og sier noe om hvem de er. Den som måtte ta av seg masken og gi seg til kjenne var «Heldiggrisen», som viste seg å være Christian Ringnes.

Dagbladet trillet terning på fremførelsene fortløpende. Les anmeldelsene under.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken: «I Have Nothing» - Whitney Houston

Er det en sanger, eller ikke? Nøkken har utvilsom en velrundet klang, men det høres ut som hun mangler litt rutine. Famler litt i versene innledningsvis, definitivt best i refrenget. Briljerer på de høye tonene, men det skorter litt på mikrofonteknikk. Kanskje det har mer med masken å gjøre enn noe annet? Du gir deg jo ikke i kast med Whitney Houston uten å ha peiling. Hm...

Mulig, mulig: Sandra Lyng, Aurora Gude
Helt sikkert ikke: Sylvi Listhaug, Farmen-Grethe

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Heldiggrisen: «Itsy Bitsy» - Bryan Hyland

Herre min hatt, dette er nytt lavmål. Heldiggrisen er flink til å vagge fra side til side - synge kan den i alle fall ikke. Det tror jeg personen bak masken er smertelig klar over også. Det er liksom ikke så mye annet å si enn at det låter bånn i bøtta. Har nummeret underholdningsverdi? Tja. Svært begrenset i tilfelle.

Mulig, mulig: Eyvind Helstrøm, Dag Otto Lauritzen, Petter Stordalen
Helt sikkert ikke: Benny Andersson, Jan Eggum

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret: «Leave The Door Open» - Bruno Mars, Anderson Paak

Nåh, dette låter kjent. Hadde dette vesenet vært litt tryggere på alle tonene, hadde jeg kanskje tippet på Didrik Solli-Tangen. Det mangler litt lunger for å matche den karen der. Det er allikevel ingen tvil om at Snømonsteret kan synge. Med andre ord så er dette enten en dreven sanger eller en uhyre talentfull amatør. Den pelskledde har både et voldsomt spenn å briske seg med, men også en ganske så god teknikk. Og - god formidling.

Mulig, mulig: Didrik Solli-Tangen, Tor Endresen
Helt sikkert ikke: Sinnasnekker'n, Lasse Kjus

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Havfruen: «How Far I´ll Go» - Alessia Cara

Havfruen har definitivt en mystisk aura over seg - noe ved seg, som vi sier. I tillegg fraserer hun litt, tja - kunstnerisk? Det skorter litt på volum og kraft, men det er absolutt ikke fælt å høre på. Det låter både varmt og sjelfullt av stemmen fra dypet. Noe av en nøtt, dette her.

Mulig, mulig: Aqua-Lene, Mia Hundvin
Helt sikkert ikke: Anniken Huitfeldt, Lynni Treekrem

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dragen: «Look What You Made me Do» - Taylor Swift

Det er mye attityde her, det skal Dragen ha. Det er allikevel åpenbart at det er mer vilje enn evne her. Ikke så aller verst låtvalg, men det blir noe uttrykksløst over det hele. Noe så kjedelig som ikke avskrekkende og ikke imponerende.

Mulig, mulig: Johan Golden, Alex Rosén
Helt sikkert ikke: Ôde Nerdrum, Terje Tysland

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nissen: «Hey Ya!» - Outkast

Er dette den sureste sangen du har hørt i beste sendetid på NRK så langt? Jeg tror muligens det. Nissen lar seg allikevel ikke knekke av litt rusk på stemmebåndene. Her er det show og energi i bøtter og spann. Og åpenbart veldig lite annet. Er det lov å håpe at det holder til en omgang til?

Mulig, mulig: Mini Jakobsen, Petter Solberg
Helt sikkert ikke: Rune Larsen, tidligere Mayhem-vokalist, Maniac?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen: «Roar» - Katy Perry

Passe doser selvtillit, en smekker pop-stemme og kul koreografi. I tillegg hører man en liten særegenhet i klangen. Dette kan være en blogger som er flink til å synge. Eventuelt en artist i startgropen, eller en artist som har lagt sangen mer eller mindre på hylla. Hm... Bamsen er definitivt en deltaker å være oppmerksom på utover i konkurransen. Gitt at den får fortsette, men det får jo Bamsen helt sikkert.

Mulig, mulig: Alexandra Joner, Tone Damli
Helt sikkert ikke: Sissel Kyrkjebø, Gunvor Hals

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer