Anmeldelse: «Maskorama» - NRK1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

I kveld skulle maskegjengen vise overraskende sider av seg selv.

NY RUNDE: I kveld handler det om å overraske og vise nye sider av seg selv. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
NY RUNDE: I kveld handler det om å overraske og vise nye sider av seg selv. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Vi har hatt en ny runde med «Maskorama». I tredje sending skulle deltakerne vise en ny side av seg selv med et sangvalg som var «overraskende eller uventet», i følge NRK.

I kveld var det «Havfruen» som måtte ta av seg masken. Der skjulte Haddy N'jie seg.

Dagbladet trillet terning på fremførelsene. Les anmeldelsene her.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Havfruen: «Strong Enough» - Cher

Denne Havfruen, altså - hun virker å være noe av en tusenkunstner. I kveld serverer hun oss disco med soul-snert, og det på ganske overbevisende vis også. Det er noe med uttalen som leder deg til å tro at hun kan ha amerikanske aner. Hun har en fyldig og kraftfull stemme som må ha vært jobbet en del med. Det betyr ikke nødvendigvis at vedkommende er artist på heltid. Kan det være bloggeren Fetisha Williams?

Mulig, mulig: Aqua-Lene, Fetisha Williams
Helt sikkert ikke: Berit Riise, Karen Marie Ellefsen

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken: «Crème De la Crème» - Kamelen

Hm... Dette var nye toner med tanke på det sporet Nøkken la seg i sist. Det er absolutt en habil avlevering sangmessig, det Nøkken byr på her. Hun treffer tonene med overbevisning og har overskudd nok til å levere en energisk koreografi på toppen av det hele. Christine Dancke har nettopp portrettert Kamelen i sitt eget TV-program, og det er da vitterlig noe som minner om stemmen hennes her. Kan det faktisk være så enkelt?

Mulig, mulig: Christine Dancke, Jenny Skavlan
Helt sikkert ikke: Sylvi Listhaug, Farmen-Grethe

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dragen: «Rise Like A Phoenix» - Conchita Wurst

Dragen har forsåvidt en brukbar stemme med en interessant karakter. Men måten maskevesenet bruker den på er ikke alltid like vellykket. Når tonesprangene blir for store, går det ofte litt over støvleskaftene, men det er desto finere i mellomregisteret. Dragen har ellers en fin fremtoning og det er gøy å høre og se den bruse med fjærene. Men hvem kan det være? Her er jeg helt på bar bakke, altså. Antakelsene fra forrige runde funker absolutt ikke her.

Mulig, mulig: Hjelp!
Helt sikkert ikke: Hans Wilhelm Steinfeldt, Tore Strømøy

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen: «Livin’ On A Prayer» - Bon Jovi

Bamsen var utvilsomt mer på hjemmebane forrige gang da den sang Katy Perry. Det betyr ikke at den er helt bortreist som stadionrock-formidler. Bamsen klarer seg godt når man kommer opp på de høye tonene, men sliter mer når sangen ligger i det lavere registeret. Da forsvinner nemlig trøkket en smule. Men, men - slik er livet i underholdningsbransjen - det går litt opp og ned. Vi er sikker på at Bamsen kommer sterkere tilbake.


Mulig, mulig: Alexandra Joner, Sandra Lyng
Helt sikkert ikke: Isabel Raad, Benedicte Adrian

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nissen: «I Like To Move it» - Will. I. Am

Her snakker vi avansement: Nissen sang mildt sagt ganske skralt i forrige runde. Det er ikke stor vokalkunst som kommer ut av det hvite skjegget denne gangen heller, enten det synges eller forsøksvis rappes. Men: Det funker på sitt keitete, sjarmerende vis.
Og underholdningsverdien er jo intet annet enn formidabel. For noen moves! Ho-ho-ho.

Mulig, mulig: Per Heimly
Helt sikkert ikke: Kurt Nilsen, tidligere Mayhem-vokalist, Maniac?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret: «Grace Kelly» - Mika

Dette er absolutt en skolert sanger med mye teknikk og kontroll. Det er ikke bare, bare å få Mika til å høres ut som Queen. Fremføringen er både fargesprakende, underholdende og faktisk veldig, veldig bra. Sist gang skrev jeg at dette kunne være Didrik Solli-Tangen, men nå tror jeg kanskje det er bror, Emil. For en leveranse.

Mulig, mulig: Emil Solli-Tangen
Helt sikkert ikke: Sinnasnekker'n, Dan Børge

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer