Anmeldelse: «Maskorama» på NRK 1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Fjerde sending av NRK-suksessen.

ÅPNET SHOWET: Dragen var først ut i kveldens «Maskorama». Til høyre programleder Silje Nordnes. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
ÅPNET SHOWET: Dragen var først ut i kveldens «Maskorama». Til høyre programleder Silje Nordnes. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Høstens store tv-suksess fortsetter på NRK 1, i kveld med to opptredener fra hver av de fem gjenværende «skikkelsene». Tett oppunder 1,2 millioner mennesker så programmet forrige lørdag, og diskusjonen går heftig om hvem som skjuler seg bak de fem siste maskene. Det var Nissen som måtte avsløre sin identitet i kveld, og bak maske befant Venstre-politiker og nylig avgått kulturminister - og nå også favorittforfatter - Abid Raja seg. Raja måtte tåle to treere for sine opptredener i kveld.

Kveldens temaer var «favorittlåt» og sanger fra scene, film og tv som også er en favoiritt hos utøveren. Hvis de ikke lurte oss, da. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

LÅT 1:

Dragen: «I Love Rock’n’Roll» - Joan Jett

Du skal ha guts for å gå løs på rockedronninga Joan Jett, men Dragen har tatt tøffe valg før. Og dette ble kanskje for tøft?

Kveldens første opptreden fra Dragen får meg til å bli ganske overbevist om at dette ikke er en profesjonell artist. Han, for det er vel en han, synger ikke altfor reint og gjennomfører bare helt greit. Kan det være Victor Sotberg, som er tippet av Marion Ravn tidligere? Hun har truffet to av tre ganger, så hun bør vi kanskje lytte til. Hennes tips i kveld er Atle Pettersen, men han er vel proffere enn som så?

Er ikke: Magnus Carlsen (opptatt med sjakk) eller Audun Lysbakken.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen: «Jealous» – Labrinth

Akkurat som selve skikkelsen, skulle den litt lekne framtoningen tilsi noe i retning barn. Kan det være programleder Margrete Røed? Den litt nølende framtoninga gjør uansett dette til en rørende seanse, på grensa til vakkert. Kan det også være Ingeborg Walther?

Er ikke: Eli Hagen, Trine Skei Grande.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nissen: «Santa Claus Is Coming To Town» - Mariah Carey

Første søndag i advent er i morgen, og der kom julestemninga! Endelig kan Nissen synge om noe som er relevant. Dette er en «julehymne» -framført siden 1934 - og NIssen gjør sånn passe skam på den. Reint er det nemlig ikke, men det tar seg opp litt. Og rockepianoet gjorde seg.

Kan det være Henrik Elvestad eller Truls Svendsen?

Er ikke: Bent Høie eller Petter Northug.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret: «Dancing On My Own» – Robyn

Kan dette være MMA-utøver Emil Meek, mest på grunn av beltet rundt livet. I så fall har han gjemt sangkunstene godt. Eller er det rett og slett en av brødrene Solli-Tangen, Emil eller Didrik? Sistnevntes navn har gått igjen. Didrik synger stort sett reint hele veien, men de små litt «skeive» utslagene her kan jo skyldes at han later som litt - for å overbevise oss om at det ikke er han. Men kan dette være en av hans favorittlåter? Uansett kveldens beste - så langt.

Enkelte hint går i retning Lars Monsen, men han kan vel ikke synge?

Er ikke: Carl I. Hagen eller Petter Solberg.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken: «Samurai Swords» – Highasakite

De fleste er enige om at Nøkken er en profesjonell artist, kanskje bortsett fra Jan Thomas.

Her nøles det litt i starten, men det tar seg raskt opp etter hvert som Nøkken blir varm i trøya. Mot slutten låter dette riktig så fint - og reinere enn i starten. Femmeren er svak, så her må det jobbes i låt nummer to. Kan det være Bertine Zetlist eller Alexandra Joner? Eller kanskje Astrid S?

Er ikke: Rigmor Aasrud eller Kari Elisabeth Kaski.

LÅT 2:

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen: «This Is Me» - Keala Settle

Musikk fra film, tv og scene er tema for de fem siste låtene. «This is Me» er hentet fra filmmusikalen «The Greatest Showman», og Bamsen gir oss en framføring som kan karakteriseres som ganske ordinær. Hun synger ganske reint, sjøl om det skjærer seg litt på slutten. Men det er likevel mye som tyder på at dette er en profesjonell artist. Kanskje Maria Haukaas Mittet, om hun ikke synger julesanger ett eller annet sted i kveld. For andre gang i kveld går Jan Thomas for Julie Bergan. Det behøver ikke å være så gæren't.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nissen: «Ghostbusters» - Ray Parker Jr.

En skikkelig «festlåt» fra filmen med samme tittel, og det kan faktisk virke som om Nissen har tjuvstartet festen i nissehuset. Her går det nemlig litt på skeive, og jeg vil bli veldig overrasket om det er en profesjonell artist. Det er ganske høy showfaktor her, men det humper og går vokalt.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dragen: «Go The Distance» - Roger Bart

Fra filmen «Hercules» kommer denne balladen, som framføres litt «haltende» av Dragen. Det er ikke så mye lettere å tippe etter denne framføringa, bortsett fra at det neppe er en proff artist. Hvis det ikke er Åge Sten NIlsen da, med sin erfaring fra musikaler og showforestillinger. Han kan jo lure oss, for han kan selvfølgelig synge bedre enn dette!

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken: «Everybody’s Free (To Feel Good)» - Kylie

Nøkken ovebeviser ikke helt med denne framføringa fra filmen «Romeo+Juliet», og vi går to hakk ned på terningen fra kveldens første låt. Kylie Minogues versjon er utgangspunktet her, og det blir rått parti.

Nøkken har det samme problemet som mange andre i kveld: De treffer ikke alltid planken vokalmessig. Men sjøl proffe artister kan ha dårlige dager, spesielt bak ei klam maske, så det er også fullt forståelig. Jeg tror fortsatt dette er en «ekte» artist.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret: «Skyfall» - Adele

Adele er et høyst aktuelt navn, men låten er fra James Bond-filmen med samme tittel fra 2012. Et bra låtvalg og kveldens beste framføring.

Og - med den stemmeprakten som åpner seg ikke minst her, i andre servering, må Snømonsteret være en erfaren artist. Her er det full kontroll hele veien. Men hvem kan det være? Klarer vi å vente en uke til før vi finner ut om det virkelig er Didrik Solli-Tangen?

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer