Anmeldelse: «Maskorama» - NRK1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Det har vært semifinale i «Maskorama».

DOBBEL DOSE: I kveld er står det både duett og solosang på agendaen når «Maskorama»-sesongen går mot slutten. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
DOBBEL DOSE: I kveld er står det både duett og solosang på agendaen når «Maskorama»-sesongen går mot slutten. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Nest siste runde i årets «Maskorama»-sesong er unnagjort. I kveld fikk vi både solosang og duett. Dem som måtte la maska falle før den store finalen ble «Nøkken». Der skjulte Margaret Berger seg.

Forrige helg var det «Nissen» aka Abid Raja som måtte henge kostymet på knaggen.

Dagbladet trillet terning på fremførelsene. Les anmeldelsene under.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret: «Sex On Fire» - Kings Of Leon

Overveldende tonekontroll - jepp. Storslagent uttrykk - jada. Patos en operasanger verdig - absolutt. Hvor skal vi da?
Vi har tidligere snakket om at vi har et veldig profilert søskenpar som sysler med opera. Den ene av dem er sannsynligvis sjekket ut av saken. Den andre er meget mulig inne i snømonsterkostymet. Vedkommende forsøker kanskje å lure oss litt i kveld ved å røffe opp stemmen. Særlig i versene. Men det er noe umiskjennelig med den stemmeklangen. Låtvalgmessig: Ikke helt innertier.

Mulig, mulig: Didrik Solli-Tangen - ja, det må det være
Helt sikkert ikke: Knut Storbukås, Arne Scheie

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dragen: «Born This Way» - Lady Gaga

Er «Dragen» den fødte entertainer? Tja - vedkommende har i alle fall nok av attityde og pågangsmot. Sangmessig hangler det litt. Det funker greit nok i refrenget, men «Dragen» snubler litt i versene. Men sangen er jo ikke alt i dette konseptet. Spørsmålet er: Ble vi underholdt, som Russell Crowe melodramatisk spør i «Gladiatoren»? Svaret er noe sånt som: Nja... Litt, kanskje?

Mulig, mulig: Martinus, Tix, Victor Sotberg
Helt sikkert ikke: Didrik Solli-Tangen, Ronan Keating

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen: «All I Want For Christmas» - Mariah Carey

Hør på «Bamsen» da. Denne godlynte skapningen vet å skape julestemning. Det formelig oser varme og glede av dette energiske nummeret. Hun synger som om hun aldri skulle ha gjort noe annet, selv om noen småting tyder på at det ikke er en helproff inne i kostymet. Falsetten sitter som et skudd og stemmeklangen matcher nesten Mariah Carey. Nydelig, altså.

Mulig, mulig: Emilie Nereng, Ingeborg Walther (Sandra Lyng)
Helt sikkert ikke: Eli Hagen, Wenche Myhre

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken: «Never Really Over» - Katie Perry

Dette er en person med god smak som vet å velge de riktige låtene for seg selv. Vedkommende har en finfin pop-klang som bærer seg godt. Hintene passer kanskje bedre til Pia Haraldsen, men man må jo ofte skifte klær flere ganger når man leder et TV-program. Det kan jo oppfattes som ganske glamorøst å være programleder også. Jeg holder fremdeles en knapp på Christine Dancke.

Mulig, mulig: Christine Dancke, Pia Haraldsen
Helt sikkert ikke: Åse Kleveland, Solveig Kringlebotn

DUETT

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dragen med Sandra Lyng: «Lay All Your Love On Me» - Abba

«Dragen» har åpenbart et godt håndlag med mennesker. Kjemien den har med Sandra Lyng i denne ABBA-finten er upåklagelig. Begge to tar seg friheter med vokallinjene og det funker som bare det. For en stemning, for en fremførelse. Noen har spekulert i at Sandra er Bamsen. Men så var det «Dragen» da... Hm...

Det er i alle fall ikke Dan Børge eller Tore Strømøy.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Bamsen med Bilal Saab: «Castle On The Hill» - Ed Sheeran

Vakkert, mykt, behagelig. Det er bare å strø på med superlativer med tilsvarende valør. Begge viser hensyn til hverandre og støtter hverandre på en forbilledlig måte der sangen åpner for det. Men hvem er det som egentlig utgjør den andre halvparten av Norges nye superduo?

Kan dette være Sandra Lyngs tredje opptreden i dag?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Nøkken med Ulrikke Brandstorp: «Säg Mig Var Du Står» - Carola / Zara Larsson

To flotte stemmer som absolutt harmonerer godt sammen, men de har to praktnummer å måle muskler med og der kommer de til kort i denne runden. Det betyr ikke at de ikke leverer varene, men låten i seg selv blir noe tilbakelent og temperaturfattig.

Dere, det er ikke «Stjernekamp»-general, Mona B Riise da?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snømonsteret med Marion Ravn: «A Whole New World» - Peabo Bryson/Regina Belle

Den skal du få, «Snømonster», og den skal du ha, Marion - du store all verden for en forestilling. Her ble det søt musikk, det er det ingen tvil om. To stjernevokalister i fri utfoldelse kan jo ikke gå galt. Det virker som om «Snømonsteret» trøkker mer og mer på og avslører hva som egentlig bor i han stemmemessig. Dette er proft til fingerspissene.

Hodet sier fortsatt Didrik Solli-Tangen, men har Marion et poeng når hun løfter frem Vegard Ylvisåker som en kandidat?

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer