Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Det er duket for runde to i maske-showet.

RUNDE TO: For andre gang i høst skal de maskerte kjendisene kjempe om å ta seg videre i den populære konkurransen. Alle foto: Ulrik Kramer / NRK
RUNDE TO: For andre gang i høst skal de maskerte kjendisene kjempe om å ta seg videre i den populære konkurransen. Alle foto: Ulrik Kramer / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Forrige helg så vi at Birgit Skarstein var den første deltakeren som måtte forlate «Maskorama». I kveld skal syv deltakere bli til seks når andre runde av programmet ruller over skjermen.

Vi vurderer som vanlig fremførelsene etter hvert som deltakerne har sunget.

OPPDATERT: Snøroboten aka Fantorangen var den som måtte forlate konkurransen etter kveldens runde.

Kveldens gjestedetektiv var Selma Ibrahim.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Huldra: «Confident» – Demi Lovato

Huldra leverte en brukbar tolkning av «Queen of the Night» i første sending. Også her viser hun at hun har karakter og en fin pop-knekk/klang. Det skorter litt på overskudd og finesse, men alt i alt drar Huldra drar denne Demi Lovato-saken brukbart i havn. Det trenger jo perfekt for å være bra.

Det er i alle fall ikke Kirsti Sparboe - vi tror fortsatt at det kan være Alexandra Joner. Men, når det er sagt - det er ikke helt umulig at også Selma er inne på noe når hun lanserer Tomine Harket som kandidat?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Snøroboten: «I Sommer» – Fra Frost

Stor sang er dette ikke. Når det er sagt, er dette en person som åpenbart er vant til å formidle tekst. Det er nok stor sannsynlighet for at dette er en skuespiller. Sangteknisk er vedkommende ikke god nok til å være musikalartist.

Så om vi forfølger skuespillersporet, så kan vi kanskje prøve oss med Ellen Horn? Britt Elisabeth «Fredriksons Fabrikk» Haagensli? Eller er det kanskje Eli Hagen? Bare Snøroboten vet. Vi kan i alle fall utelukke Dagny.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Dandy: «You Should See Me In A Crown» – Billie Eilish

Dandy vet å velge kule låter, men det skorter mye på både sang og rutine. Noe som blir veldig tydelig i møte med Billie Eilishs «You Should See Me In A Crown». Det er mange stemmemessige fasetter som skal beherskes her, noe Dandy ikke har helt kontroll på. Det låter flatt der det skal være mystisk og tilbakelent. Men fin klang, da.

Jeg tipper vi skal inn i reality-land. Denne må tygges mer på. Det er i alle fall ikke Kine Hellebust.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ulven: «Dans på bordet» - Ballinciaga

Jeg var tilbøyelig til å vise Ulven litt velvilje på det første verset. Den har i alle fall skjønt betydningen av show og publikumsfrierier. Men så kommer refrenget og hele sangprosjektet går fullstendig på snørra. Det er surt, sjuskete og alt annet enn sjarmerende.

Bonuspoeng for koreografien, men det stopper der, altså.

Kan det være en Ex on the Beach-deltaker? Eventuelt Pølsa, som Jan Thomas tippet på? Kanskje vi får svaret allerede i kveld? Det er ikke helt utenkelig.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Zombien: «Someone You Loved» – Lewis Capaldi

Fra det ene til det andre. Det kan ikke være noen tvil om at Zombien hører hjemme på en scene. Her snakker vi sanger av rang med full kontroll på både følelser, dynamikk og formidling. Zombien tolker Lewis Capaldi på en måte som opphavsmannen garantert hadde fått gåsehud av. De to åtteråringene ved siden av meg i sofaen forlanger toppkarakter. Den er ikke langt unna.

Kan det være Bilal Saab?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Frøya: «Royals» - Lorde

Frøya har en aura av mystikk rundt seg, noe som også forsterkes av den beherskede og tilbakelente sangen hennes. Det låter pent, innbydende og overbevisende.

Dette kan godt være en erfaren artist, men det behøver ikke være det. Det er en noen ting ved fremførelsen her som gjør at man tenker at det kan være en proff amatør.

Det hersker nemlig ingen tvil om at Frøya kan synge uavhengig av bakgrunn.

Det er i alle fall ikke Trude Drevland.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Rabagasten: «Freestyler» – Bomfunk MCs

Her går det over alle støvleskaft for Rabagasten. 90-tallets «kuleste» kids, Bomfunk MCs, satte fyr på mange ungdomsklubb-dansegulv med denne nesestyveren for snart 30 år siden.

Den kulheten klarer ikke Rabagasten å videreformidle her. Man trenger ikke kunne synge, men da er det ekstra viktig å få det til svinge. Rappen er klønete og stotrete.

P-p-p-pizzafyll - snakker vi en Ståle Stil ute av form?

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer