Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Finale i «Maskorama».

FINALE: I kveld skal det avsløres og avgjøres - hvem står igjen som vinneren av «Maskorama» 2023? Alle foto: Ulrik Kramer/NRK
FINALE: I kveld skal det avsløres og avgjøres - hvem står igjen som vinneren av «Maskorama» 2023? Alle foto: Ulrik Kramer/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Oppdatert: Zombien aka Bilal Saab vant «Maskorama». Daniel Kvammen er Ulven, Øystein «Pølsa» Pettersen skjulte seg bak Rabagasten-maska.

«Maskorama» 2023 er straks ved veis ende. I kveld er det duket for finale på NRK. Tre deltakere gjenstår - Rabagasten, Zombien og Ulven. Snar vil identiteten til samtlige avsløres, og ikke minst - hvem står igjen som vinneren av «Maskorama» 2023?

Vi anmelder prestasjonene på løpende bånd. Følg med på våre live-oppdateringer.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ulven: «The Final Countdown» – Europe

Ulven legger ingenting i mellom hva låtvalg angår - her skal det rundes av og telles ned med stil. Hva er ikke da mer naturlig en puddelrock-anthemet, «The Final Countdown»?

Selv om det ikke gnistrer av overskudd her sangmessig, er det langt fra Ulvens styggeste ul. Han henger greit med på tonene, men hadde nok trengt et strammere grep om, ja - dere vet, dersom han skulle fått taket til å lette i TV-studioet. Men absolutt godkjent. Og rått band, da.

Er det Harald Eia, eller?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Zombien: «Arcade» – Duncan Lawrence

Det er ingen tvil om at Zombien er den som har imponert mest sangmessig gjennom denne sesongen av «Maskorama». Det gjør han først og fremst med sin imponerende tonekontroll, emosjonelle dybde og brede spekter av klangfarger.

«Arcade» er nok et eksempel på alt over. Her er det ingen slinger i valsen og hver en tone er balsam for øregangene. Vanskeligere er det ikke.

Det må jo være deg, Bilal Saab, ikke?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Rabagasten: «Let Me Entertain You» - Robbie Williams og Guy Chambers

Rabagasten er uten tvil den deltakeren som har utviklet seg mest gjennom sesongen. Det taler for at han har lite erfaring med sang tidligere og har fått mer selvtillit etter hvert som sesongen har kommet på hell.

Rabagasten har for det meste støttet seg på rap og mindre sang. Her er det mest av det siste, og det sitter ikke helt alltid, men det er allikevel en energi her som det er vanskelig å ikke la seg begeistre av. Han sier det jo selv, han vil bare underholde oss. Og det klarer han jo så det synger etter.

Det er nok Pølsa.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Ulven: «The Look» - Roxette

Ulven holder seg i Sverige i runde to også. Denne gangen er det Roxettes (nesten) udødelige «The Look» som gjelder. For å si det pent, dette verken fenger eller begeistrer i noen ender av skalaen.

Det låter paddeflatt og tafatt - milevis unna de inkluderende energibombene Ulven noen ganger har bydd på. Det er godt at det er over, si.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Zombien: «I Want it that Way» - Backstreet Boys

Fra bunn til topp på noen fattige minutter. Snakk om klasseforskjell - Zombien demonstrer en siste gang at ingenting kan vippe han av pinnen, selv ikke i de avgjørende finaleminuttene.

Zombien forserer konkurransens høyeste toner med aller største letthet. Mer overbevisende blir det ikke.

Takk for dansen til alle sammen.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer