Anmeldelse: «Maskorama» på NRK 1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Premiere for NRKs «maskedrama».

FJERDE RUNDE: Dette er gjengen som skal underholde oss i «Maskorama» på NRK 1 på lørdagskveldene framover - til de faller fra en etter en. Til venstre programleder Silje Nordnes. Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK
FJERDE RUNDE: Dette er gjengen som skal underholde oss i «Maskorama» på NRK 1 på lørdagskveldene framover - til de faller fra en etter en. Til venstre programleder Silje Nordnes. Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Oppdatert: Det var Magikeren som måtte ta av seg maska i kveld, etter en «ener-opptreden». Maska skjulte forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst.

«Maskorama» er tilbake for fjerde gang, nå med to nye «detektiver» i tillegg til veteranen Marion Ravn (39) - komiker og skuespiller Robert Stoltenberg (58) og P3-programleder og fotballpodkaster Tete Lidbom (37).

I løpet av seks sendinger skal åtte figurer prøve å lure seerne og «detektivene» gjennom mer eller mindre vellykte sanginnslag, hemmelighetskremmerier og ledetråder. Programleder er som vanlig Silje Nordnes (38).

Bilal Saab vant «Maskorama» i fjor. Hvem vinner i år? Vi anmelder bidragene fortløpende.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Skilpadda: «Cake by The Ocean» – DNCE

Her er det fest fra første låt. Det er godt gjort om du har unngått å høre denne, som ble en hit med amerikanske DNCE i 2015.

Da vet du også at originalen er ganske krevende, med mye falsettsang fra frontfigur Joe Jonas. Det krever at du bør ha sunget litt, for å si det sånn. Det tror jeg ikke Skilpadda har gjort veldig mye, i hvert fall ikke offentlig. Det vil si, stemmeprakten tar seg opp noe etter hvert, og det blir ikke så halvgærent. Det er faktisk vanskelig å høre om dette er en mann eller en kvinne, så her er det foreløpig helgardering. Hvem kan det være? Det er i hvert fall ikke Jørn Hoel! Er det en skalla person, som detektiv Robert foreslår?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Spirrevippen: «Wuthering Heights» – Kate Bush

Vanskelighetsgraden – og falsettsangen - øker betraktelig allerede her. Du er ikke mye av en spirrevipp om du velger å bryne deg på denne musikalske og ikke minst vokale utfordringen fra selveste Kate Bush.

Dette sitter såpass bra at det vil overraske veldig om vi ikke har med en profesjonell artist å gjøre - og definitvt en kvinne. Spirrevippen imponerer med en gang, men så må det trekkes noe for litt sure toner etter hvert. Men - at det halter litt utover sangen tar ikke bort det faktum at dette er et godt forsøk på å lure oss opp i stry. Kari Bremnes er det neppe, men kan det være Benedicte Adrian?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Rotta: «Sweet Caroline» – DJ Ötzi

Og så er vi på after-ski. «Sweet Caroline» er i utgangspunktet en nydelig låt med Neil Diamond, men ikke med østerrikeren Gerhard Friedle alias DJ Ötzi fra Tyrol. Det er – dessverre – den versjonen rotta har bestemt seg for å ta rotta på.

Det er rett og slett dårlig gjort mot en så flott artist som Neil Diamond. Rotta er definitivt ingen profesjonell artist, her er det i hvert fall knapt en rein tone å oppdrive. Huff og huff! Er det Petter Stordalen som tror han er på en ny hotellåpning? Tete drar oss inn i fotballverdenen, men lanserer også Stian Blipp. Her kan det i hvert fall gå bare en vei om Rotta gnager seg videre i konkurransen.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Kattepusen: «Personal Jesus» – Depeche Mode

Et voksent valg, dette. Britiske Depeche Mode holder fortsatt depperock-fanen høyt hevet, sjøl om det er bare to igjen av dem. Denne låten er ikonisk, også fordi den er spilt inn av Johnny Cash og mange andre.

Kattepusen er ikke akurat der, men han virker proff - og legger inn et par mjau også for showets skyld. Dette er definitivt kveldens beste så langt, og jeg blir veldig overrasket om det ikke er en profesjonell artist. Robert foreslår Demenskor-dirigent Kim Wigaard, som også er artist med Grand Prix-fortid. Er sørlandsdialekten et villspor? Kan det være Åge Sten Nilsen?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Kua: «Moves Like Jagger» / «Dance the Night» – Maroon 5 / Dua Lipa

Et litt fiffig grep der fra Kua, to låter flettet sammen - en fra amerikanske Maroon 5, opprinnelig med Christina Aguilera, og en låt fra årets Barbie-film med britiske Dua Lipa.

Her halter det vokalt fra start, og jeg vil bli veldig overerasket om dette er en profesjonell artist. Det tar seg opp litt underveis, og Kua gynger litt fram og tilbake og rister på flettene. Er det Lene Nystrøm som er på en liten visitt i gamlelandet?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Romvesenet: «SOS» – Rihanna

Romvesenet satser på en tidlig Rihanna-låt, moderne R&B fra en av de store stjernene fra litt utpå 2000-tallet.

Dette er en person som definitivt kan synge, om ikke på Rihanna-nivå. Vedkommende virker trygg på scenen og svever fint gjennom sangen. Det kan virke som dette er en ung person, som også panelet er innom. Er det Helene Spilling, hun har jo hatt tid til å øve litt etter at hun ble slått ut av «Skal vi danse»?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Magikeren: «Abracadabra» – Steve Miller Band

Her snakker vi gjenhør av en av de store låtene for 41 år siden, i utgangspunktet en catchy låt som gikk helt til topps hjemme i USA.

Dette er definitivt ikke en artist, og vi har fått kveldens andre bunn-notering. Som med Rotta er det knapt en rein tone å spore. Det er rett og slitt litt vondt å høre på - også fordi dette er en låt som vanligvis skinner. Her går det ikke an å trylle fram noen bedre terning, dessverre. Og - jeg har ikke hjerte til å foreslå noen som helst.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Spøkelset: «Into the Unknown» – Idina Menzel

Et spennende valg dette, en sang fra filmen «Frozen 2» med den amerikanske musikalstjerna Idina Menzel og vår egen Aurora.

Spøkelset klarer ikke å skremme meg fra å mene at dette er en kvinne som er trygg på sin egen stemme - og som går imponerende høyt. Dette må jo være en profesjonell artist, hvis ikke må noen sørge for at hun blir det så fort dette er over. Det er noe musikalaktig over sangen. Kan det være Mia Gundersen, sist sett i «Stjernekamp» - der hun røk ut litt for tidlig. Eller kanskje Silja Nymoen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer