Anmeldelse: «Maskorama» på NRK 1

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Tredje runde i NRKs «maskedrama».

TREDJE RUNDE: Silje Nordnes står klar til å ta i mot seks maskekledde kjendiser. Hvem som ryker ut får du vite på tampen av sendingen. Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK
TREDJE RUNDE: Silje Nordnes står klar til å ta i mot seks maskekledde kjendiser. Hvem som ryker ut får du vite på tampen av sendingen. Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Oppdatert: Kua er ute. Bak maskene fant vi Kathrine og Evelina Moholt.

Rotta aka Mads Hansen røk forrige lørdag. Gangen før der var det Jørn Lier Horst i skikkelsen til Magikeren som måtte ta av seg maska. Det er med andre ord seks deltakere igjen som både du der hjemme og detektivene Marion Ravn (39), Robert Stoltenberg (58) og Tete Lidbom (37) i dommerpanelet har å bryne seg på.

Vi anmelder fremførelsene i tur og orden. Følg med.

Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Spirrevippen: «YEAH!» - Usher

Spirrevippen har en ganske fin og, tja - interessant stemme? Den er yndig, skjør og behagelig, men relativt ukontrollert. Det skorter nok noe på rutinen her - det merkes på det tonale. Det låter noe famlende innimellom. Rappingen funker faktisk ikke så verst den heller, men totalt sett? Joda, helt OK.

Neppe en av våre store sanglerker, men ingen hadde grått på nesen om hen hadde sunget i et bryllup.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Spøkelset: «All By Myself» - Celine Dion

Du må nesten være artist for å våge å gi deg i kamp med et av Celine Dions mest definerende øyeblikk. Å si at Spøkelset tar den på strak arm er nok en overdrivelse, men vesenet gjør definitivt ikke skam på seg selv eller opphavskvinnen. Her er det nesten full kontroll, selv på de høye tonene.

Noe rusk og rask må man regne med, men vi lar oss ikke fullstendig vippe av pinnen av et par sure toner, gjør vi?

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Kattepusen: «Latch» - Disclosure (ft.Sam Smith)

Her er det mange vokalteknikker som skal beherskes, noe dette elegante vesenet gjør til gangs. Falsetten sitter som en kule og det gjør tonene i det nedre registeret også. Kattepusen har selvsikkerheten til en stjerneartist, det er åpenbart. Det låter uanstrengt, fløyelsmykt, fremoverlent og bakpå - alt på en gang.

Og for et låtvalg da - smekkert!

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Skilpadden: «Think About Things» - Daði Freyr

Skilpadden har hatt vekslende hell så langt i konkurransen. Det skyldes vel først og fremst at det er et par andre deltakere som har prestert enda dårligere. Dette er nemlig ikke stor sangkunst. Godt med futt og fart kamuflerer ikke over det faktum at Skilpadde mer snakker enn synger. Det blir noe mumlete og tafatt over det hele.

Det positive er at vedkommende i det minste har en behagelig klang i stemmen sin.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Romvesenet: «Dynamite» – Sigrid

Heisann, dette var jo slettes ikke ille. Sigrid har laget noen allerede klassiske pop-låter. Romvesenets tolkning av denne semiballaden er både respektfull og fin. Hun klarer seg best i de mest vare partiene. Når det tiltar intensitetsmessig, blir det noe flatt i toppen. Men jeg tror vi må konkludere med at Romvesenet har levert årsbeste for sin egen del. Spennende.

Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

Kua: «Cotton Eyed Joe» - trad. / Amber Hayes

Det skal ikke stå på aksenten i alle fall. Kua høres ut som hun er oppvokst på en gård i tykkeste midtvesten av USA. Denne kua kunne gitt en hver amerikansk country-dronning en real utfordring. Stemmeklangen kler formatet utmerket. Det eneste er dette med pusten. Det skorter på luft på slutten, noe som merkes. Ordene slukes og fraseringene blir i overkant heseblesende. Men, men - det pleier jo å være hektisk på låven når man inviterer til dans.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK