Anmeldelse: «Norges nye megahit» på TV 2

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Seks kjendiser skal prøve å overbevise oss om at de kan bli artister. Vi vurderte låt for låt.

NYTT KONSEPT: Seks artister debuterte som låtskrivere og vokalister i TV 2s nye konsept «Norges nye megahit»: Caroline Berg Eriksen (f.v.), ABU (Abubakar Hussain), Helene Olafsen, Odd-Magnus Williamson, Maria Stavang og Einar Nilsson. Foto: TV 2
NYTT KONSEPT: Seks artister debuterte som låtskrivere og vokalister i TV 2s nye konsept «Norges nye megahit»: Caroline Berg Eriksen (f.v.), ABU (Abubakar Hussain), Helene Olafsen, Odd-Magnus Williamson, Maria Stavang og Einar Nilsson. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Jeg vet ingen ting om hva som skal til for å lage en megahit. Det er derfor jeg har hatt lyst til å være med på dette», sier Helene Olafsen om motivasjonen til å være med i «Norges nye megahit».

Tittelen er ikke snau, så her er fallhøyden stor. Og det er ingen «smågutt» de seks kjendisene i TV2s nye satsing skal opp imot når den første delen tar opp konkurransen med en av de største tv-suksessene på årevis, «Maskorama» på NRK 1.

«Norges nye megahit» er allerede omdiskutert fordi det er enda et nytt konsept med kjendiser som «gjør ting de ikke kan» - mens etablerte og uetablerte musikere får lite eller ingen oppmerksomhet. De seks er ikke artister, men får hjelp av drevne utøvere og produsenter til å skrive og framføre en låt som presenteres på tv. En stemmes ut hver lørdag av seerne og dommere - for å gi plass til en ny deltaker. Og i kveld var det Odd-Magnus Williamson som måtte forlate konkurransen. Inn kommer TikTok-stjerna Oskar Westerlin.

Uttalelsen fra tidligere «Senkveld»-programleder Olafsen illustrerer at underholdningsaspektet er viktig. Kan de virkelig lage Norges nye megahit? «Sterke meninger» er kveldens tema. Dette mener vi om de seks første låtene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer