Anmeldelse: «Norges nye megahit» på TV 2

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Vi vurderte TV 2s nye konsept låt for låt.

KVELDENS GJENG: Deltakerne i kveldens «Norges nye megahit» på TV 2 sammen med programleder Erik Solbakken. Fra venstre: Einar Nilsson, Abubakar «Abu» Hussain, Solbakken, Martine Lunde, Maria (Piateed) Stavang, Helene Olafsen og Oskar Westerlin. Alle foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 og Espen Solli / NTB
KVELDENS GJENG: Deltakerne i kveldens «Norges nye megahit» på TV 2 sammen med programleder Erik Solbakken. Fra venstre: Einar Nilsson, Abubakar «Abu» Hussain, Solbakken, Martine Lunde, Maria (Piateed) Stavang, Helene Olafsen og Oskar Westerlin. Alle foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 og Espen Solli / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Etter to sendinger med det nye TV 2-konseptet er det tydelig at «Norges nye megahit» skal lages etter en helt spesiell formel, der «ekte» instrumenter i stor grad er byttet ut med spaker.

Seks kjendiser gjør noe de i utgangspunktet ikke kan, og har ei uke på seg til å lage en potensiell hit - i kveld med «Store følelser» som tema. Helene Olafsen fikk flest stemmer for tredje gang, mens Einar Nilsson måtte forlate konkurransen. Inn neste lørdag kommer moromann og programleder Truls Svendsen.

TV 2 hadde noen ekstra utfordringer denne lørdagen med mange svarte skjermer etter brudd i forhandlingene med Telenor, men programleder Erik Solbakken kunne fortelle at TV 2 Play er åpnet for gratis strømming i 30 dager. Så si ifra til naboen! Her kan du uansett lese anmeldelsene av alle de seks låtene.

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Helene Olafsen: «Glittertind» (Jesper Borgen / Kristin Marie / Helene Olafsen / Ole Evenrud)

Helene Olafsen har fått flest stemmer begge lørdagene, og har klart kunststykket å gå til topps på Spotifys norske liste («Ludvig Daae» er tett på to millioner avspillinger).

«Inni meg bor det en nordavind», synger hun her, men i virkeligheten er hun plaget av omgangssyke. Heldigvis ble genralprøven filmet.

Låten blir dessverre anonym i forhold til de to første bidragene. Den er ikke like fengende heller, og hun er nesten oppsiktsvekkende rolig på scenen. Men - hun og mentor Ole Evenrud ville gjøre noe annet denne uka, og de skal ha honnør for at de har gjort et forsøk på å få til noe mer «ordentlig» enn de to forrige «tjolahei-tjolahopp-låtene» hennes.

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

ABU: «Nostrovie» (Anders Nilsen / Mathias Nilsen / Abubakar Hussain / Lise Karlsnes / Peter Kristiansen)

ABU ville også gjøre noe annet enn sist, og har kastet seg på fyllekjøret og «raske briller». Hvor blir det av fantasien til deltakerne?

Abubakar Hussain var best i første sending, da han rappet «Hjertet går bang». Forrige lørdags «Friendzone» var en søt sang om lengsel og i kveld synger han ei drikkevise som er enda fortere glemt. Låten kler ham ikke like godt som rappen. Det blir mye «tra-la-la-la» - og det er er rett og slett for enkelt og når ikke opp på det nivået han har holdt til nå. Nostrovia er visstnok russisk for «takk for maten» eller «takk for drinken». Verken ABU eller mentor Lise Karlsnes får noen takk for denne låten, som blir for mye av en lettvekter.

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Maria Stavang: «Karaoke» (Christine Dancke / Kristin Marie / Lars Horn Lavik / Maria Stavang)

Maria alias Piateed byr på en typisk festlåt med en tullete tekst som ikke henger helt på greip. Hvor var du, mentor Christine Dancke?

Men Maria er absolutt med på festen, og hun flasher også kveldens mest outrerte antrekk. Hun viser en imponerende sjølinnsikt når hun tidlig i sangen medgir: «Eg synger ikkje bra / men vi skal på karaoke / rope høyt og danse oppå bordet». Det er ikke karaoke dette, men deltakerne synger med den stemmen de har - gjerne med litt hjelp fra teknikken. Komikeren fra Bergen er ikke den som synger best og penest, men hun skal få for at hun gir alt hver lørdag. Låten er fengende og kan nok sies å ha et visst hitpotensial, noe som også må tilskrives produsent og komponist Lars Horn Lavik.

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Oskar Westerlin: «En til» (Henning Olerud / Stanley Ferdinandez / Vidar Villa / Oskar Westerlin)

«Internettfenomenet» fra Porsgrunn kom inn i program nummer to, og måtte tåle en ener fra Dagbladets anmelder.

Det går litt bedre i kveld, men ikke så veldig. Om teksten i forrige låt var enkel, går vi enda et hakk ned når Oskar foredrar om det som åpenbart er kutyme for guttegjengen når du skal til Syden. Det er ikke så farlig om du rekker flyet, så lenge du har penger igjen er det alltids rom for en til! Dette er en sjanger mentor Vidar Villa kan, og «En til» er en låt som helt sikkert har hitpoensial – når vi ser hva som har slått best an i denne konkurransen. Det redder den andre prikken på terningen.

En voksen «guttegjeng» er på plass og prøver å «overdøve» svakhetene i Oskars stemme. Det blir for billig, dette. Og forresten, kveldens tema er «Store følelser». Hvor kommer det inn her? Store følelser for tung «drekking»?

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Einar Nilsson: «Lynet slo ned» (Bendik Krogh / Emily-Madelen Aarsheim Harbakk / Daniel Kvammen / Einar Nilsson)

Maler- og «Skal vi danse»-Einar har ikke «gjort seg bort» ennå, og jeg vil tro at denne låten er såpass «ufarlig» at han vil gå videre i kveld også.

Einar har ihvertfall tatt temaet alvorlig, for her er det virkelig store følelser: «Eg kan’kje gjøre alt / men eg vil flytte fjell på fjell for deg». Han har en behagelig stemme og har vist at han mestrer også denne rollen. Men det blir i overkant stakkato her, og dette er hans minst vellykte bidrag så langt. Men han får som vanlig for sjarmen.

Det er for øvrig absolutt mulig å kjenne igjen stemningen fra låtene til mentor Daniel Kvammen, som slenger seg med på gitar. Også derfor er teksten overraskende enkel, men det er ihvertfall kjærlighet!

Vi anmeldte «Norges nye megahit»

Martine Lunde: «Fuckboy» (Magnus Clausen / Martine Lunde / Mathias Nilsen / Regina Tucker)

For en låttittel! Martine Lunde (25) går rett på sak. Hun har slått seg opp som influenser og reality-tv-deltaker og er for tida aktuell i TV 2-programmet «Sofa» sammen med kjæresten Aleksander. Da er ikke veien lang til «Norges nye megahit» på samme kanal. Hun debuterer i kveld.

Sammen med blant andre Morgan Sulele har hun skrevet en typisk after ski-låt med girl power-budskap som sikkert kan gjøre suksess etter noen små og store glass. «Opp på bordet nå / gi meg en til shot», synger Martine på et litt keitete norsk, for øvrig like keitete som dansen, og smeller til med en klar melding til en som åpenbart har prøvd seg: «Du er en fuckboy / kan’ke fucke mer med meg». Det overrasker meg litt at Myra er mentoren bak dette, men det er jo «bare moro». Likevel spørs det om Martine klarer å fucke nok med seeerne til å overleve i dette sirkuset. Jeg har liten tro på at dette blir en hit, og da blir det sikkert det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer