Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte semifinalen i «Idol» låt for låt

X-faktor og dommervalg.

DOMMERNES VALG: Kristian Raanes hadde fått i oppgave av dommerne å synge Robyn i kveldens første av to runder. Foto: Scanpix/Tv2
DOMMERNES VALG: Kristian Raanes hadde fått i oppgave av dommerne å synge Robyn i kveldens første av to runder. Foto: Scanpix/Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Etter kveldens semifinale i «Idol» var det Carlisle Sienes som måtte takke for seg. Det betyr at Kristian Raanes og Øystein H. Hegvik er klare for finale neste lørdag.

Dommernes valg:

1.Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Dancing On My Own» - Robyn

Det var ikke en innertier av et låtvalg for Kristian, dette. Men det må i så fall dommerne ta på deres kappe. Kristian gjør det beste ut av situasjonen. Han synger fint, er tilstede i teksten og får lokket frem en aldri så liten nerve når han drar til på slutten. Men allikevel er det hakket for stillestående. Jeg tror Kristian hadde fått skinne mye klarere om de hadde gitt han en sang han kunne bruke trøkk og energi på.

2.Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «Mirrors» - Justin Timberlake

I utgangspunktet skulle dette være plankekjøring for Carlisle, men det virker som han ikke helt klarer å ta grep om låta. I tillegg høres han sliten ut i stemmen, noe som går ut over klang og tone. Det begynner nok å bli nervepirrende for den gjenværende gjengen, noe som kan være vanskelig å takle i en så presset situasjon. Men Carlisle har allikevel klart å vise overskudd i stort sett hver sending. I dag sliter han med å levere det lille ekstra.

3. Øystein H. Hegvik (18) fra Brekstad: «Halo» - Beyoncé

At Øystein er en gudbenådet sanger er det vel ingen tvil om lenger. Men man blir liksom litt overrasket over hvor fint det er hver eneste gang. Det han gjør på refrenget her er til å bli matt av. Det er så stemningsfullt, rørende vakkert og bra gjort at det er til å bli andpusten av. Det vaklet litt i starten, men det var nok helt sikkert tilsiktet, sånn for å få refrenget til løfte seg litt ekstra. Denne låta er ikke en gåtur i parken, for å si det mildt.

X-faktor:

4. Kristian Raanes: «Midnight Train To Memphis» - Chris Stapleton

Det er jo dette Kristian skal drive med, stå foran et band og rocke hardt, ikke forsøke å etterstrebe det alle andre forteller at han skal gjøre. Men han trenger kanskje ikke «Idol» til å finne ut av det? Kristian er av en skole som kanskje lar seg vanskelig kombinere med et underholdningsprogram av dette formatet. Det største problemet hans i denne konteksten er at han er noe tilbakelent formidlingsmessig. Det tar dog ikke noe bort fra at han er en finfin sanger.

5. Carlisle Sienes: «Say My Name» - Destiny’s Child

Når man skal vise at man har x-faktor handler det jo om å spille på sin egen styrke og særegenhet. De faktorene er ikke helt tilstede her. Carlisle har valgt en låt med mye tekst og mye teknikk, noe som gjør at han må konsentrere seg ekstra hardt for å komme seg gjennom sangen. Det gjør at det overskuddet han pleier å ha og den formidlingsgleden han har vist ikke kommer like godt frem denne gangen. Det blir et lite hjertesukk, dette - det er ikke lurt å gjøre det så vanskelig for seg selv så nært finalen. Selv om vi selvsagt skjønner at Carlisle har lyst til å imponere.

6. Øystein H. Hegvik: «Knockin’ On Heaven’s Door» - Bob Dylan

Det begynner etter hvert å bli vanskelig å si noe som ikke er sagt før om Øystein. Men man kan vel ettertrykkelig konstatere at han gjør ikke skam på seg selv eller sanggaven han har fått denne gangen heller. Øystein må bare fortsette å gjøre det han kan best uavhengig av hva som skjer i kveld eller eventuelt neste fredag - da vil det nok gå han vel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!