FINALE: Da skal det avgjøres - blir det Ulrikke eller Ella Marie som går seirende ut av kveldens «Stjernekamp»-finale? Alle foto: John T. Pedersen/DAGBLADET
FINALE: Da skal det avgjøres - blir det Ulrikke eller Ella Marie som går seirende ut av kveldens «Stjernekamp»-finale? Alle foto: John T. Pedersen/DAGBLADETVis mer

Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

«Stjernekamp» avgjøres.

TV: Ella Marie Hætta Isaksen og Ulrikke Brandstorp møttes i finalen av «Stjernekamp» 2018.

Ella Marie Hætta Isaksen og Ulrikke Brandstorp har begge kjempet hardt for seieren, men bare én står igjen som «Norges ultimate entertainer 2018».

Seernes dom er klar: det er Ella Marie Hætta Isaksen som vinner årets «Stjernekamp». Se anmeldelsene under videoene!

STJERNEKRIGER: - Det har vært en sult og en drive som har vært veldig utmattende, sier Ella Marie Hætta Isaksen. I kveld vant hun «Stjernekamp» etter en forrykende finale. Til Dagbladet avslører hun planene for kveldens feiring sammen med andreplassvinner Ulrikke Brandstorp.Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
OVER: - Nå er det over, sier Ulrikke Brandstorp, etter å ha måttet se seg slått i «Stjernekamp»-finalen av Ella Marie Hætta Isaksen. Brandstorp innrømmer at det er kjipt å ikke vinne etter ti ukers hardt arbeid. Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Reprise fra sesongen:

Ulrikke Brandstorp: «Pour Some Sugar On Me» - Def Leppard

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Er det noe Ulrikke har fått vist gjennom denne sesongen er at hun er en allsidig og trygg sanger. Det er ikke ofte det skjærer ut tonalt eller at hun går på trynet tolkningsmessig.

Dette sukkersøte 80-talls-anthemet er ikke noen stor utfordring for henne teknisk sett. Med Kiss-tolkningen hennes friskt i minnet, så er dette åpenbart et landskap hun trives godt i. Det er ikke magisk, men det er velgjort.

Ella Marie Hætta Isaksen: «Fancy» - Iggy Azalea

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Når Ella Marie er god, er hun virkelig god. Som her. Her får hun virkelig vist at hun behersker teknisk vanskelig rapping, samtidig som hun har stemmekontroll og klang til å løfte refrenget til de høyder som behøves. Hun har også attityde verdig en real stjerne.

Sånt blir det stemning av både i TV-studio og hjemme foran skjermen. Knallstart for Ella Marie.

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Egen låt: Ulrikke Brandstorp: «Careless»

Det er en ganske sårbar situasjon å skulle fremføre sin egen sang etter å ha brukt en hel sesong på å fremføre andre etablerte artisters mer eller mindre store hit-låter. Det er her du viser hvem du egentlig er som sanger og artist.

Når alt det er sagt, så er det vanskelig å fortelle mye med en ballade av denne typen. Ulrikke synger kontrollert og fint, men jeg føler meg fortsatt litt usikker på hvem hun vil være.

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Ella Marie Hætta Isaksen: «In Comparison»

Ella Maria har kanskje et konkurransefortrinn her i og med at hun har med seg et band hun har skrevet låter og spilt konserter med i et par år allerede. Men, men - dette innslaget skal jo vise hvem hun er og det gjør denne låta virkelig.

I tillegg viser hun at hun har både autoritet og selvsikkerhet når rammeverket er trygt og riktig og det er jo her hun skal skape fremtiden sin.

Vokalteknisk er hun på høyden, og det er jo ikke så dumt å tikke inn toppformen når man er i finalen av «Stjernekamp». Energisk og personlig.

Finalelåt:

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Ulrikke Brandstorp: «This One´s For You» - David Guetta feat. Zara Larsson

Mer av dette, Ulrikke. Dette er en låte som lar Ulrikkes vokale ferdigheter skinne uforstyrret. Hun har volum, nerve og en spennvidde som gir pyrofontenene som omkranser henne litt å kjempe mot.

Hva skal man si? Det er i alle fall ingenting å si på fremføring, tilstedeværelse og låtvalg. Dette er fortsatt helt åpent.

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Ella Marie Hætta Isaksen: «Ozan» - Adjágas

Selvsagt skal Ella Marie gjøre joik. Fremføringen hennes i programmet som hadde sjangeren som tema er ett av høstens fineste innslag. Dessverre blir ikke dette en fullt så skjellsettende opplevelse.

Det er mer på spill denne gangen, men allikevel blir man ikke like overrumplet av den intense nerven og tilstedeværelsen hun fremkalte forrige gang. Kanskje det har noe med at det at sangen i seg selv står litt mer i ro? Ella Marie skal dog ha mye kudos for at hun gjør noe såpass personlig.