Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Finalekveld.

FINALEN ER I GANG: Kim åpnet ballet - «Stjernekamp»-finalen fikk en flammende start. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALEN ER I GANG: Kim åpnet ballet - «Stjernekamp»-finalen fikk en flammende start. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

TV: «Stjernekamp» 2019 er over - Bilal Saab ble stående igjen som vinner.

Reprise fra sesongen

1. Kim Rysstad: «Rise Like a Phoenix» - Conchita Wurst

image: Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Kim har valgt denne låten. Den ligger perfekt i stemmeleiet hans, noe som gjør at han kan senke skuldrene helt og bare la det stå til. Stemmeklangen hans er finkalibrert til dette bruket og det ser ut som om han koser seg med hver frase.

Hvordan skal dette gå da, Kim? Her er alt helt åpent.

2. Bilal Saab: «Nordaførr» - RSP & Thomax

image: Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

«Nordaførr» var låten som virkelig fikk frem fandenivoldskheten hos Bilal. Det ble på mange måter en ny start for vokalisten. Det går ikke noe dårligere denne gangen. Energinivået er på topp, spillegleden like så. Vokalmessig er det ikke Bilals mest imponerende innslag, men underholdningsmessig er det helt der oppe.

Og dette handler jo om å være artist og entertainer også.

Egen låt

1. Kim Rysstad; «Så vidunderleg» - Kim Rysstad

image: Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Kim er en finfin balladesanger, det skal være sikkert. Det er likevel noe ved denne sangen som føles litt vel trygt og godt. Det er her man må trå til og virkelig løfte taket og vise at man skal vinne. Det er kanskje urettferdig å kritisere Kim for å gjøre noe han kan til fingerspissene, men man griper seg i å savne det lille ekstra som blåser deg av banen.

Men - helt klart fint og flott fra start til slutt.

2. Bilal Saab: «Done Fighting» - NorthKid

image: Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Det er alltid gøyalt å se artistene i sitt naturlige habitat, så også med Bilal. Det ser ut som om han kjenner litt på stundens alvor - man er alltid mer sårbar når man synger egne sanger i en kontekst som dette. Men Bilal og gjengen hans kommer absolutt godt fra det, selv om man også her savner noe som virkelig løfter låten eller sier noe nytt om Bilal.

Teknisk sett, supert - men var det et av hans mest minneverdige øyeblikk i «Stjernekamp»? Der er vi ikke helt.

Finalelåt

1. Kim Rysstad: «I Look to You» - Whitney Houston

image: Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Det er veldig fint at Kim spoler helt tilbake og velger en sang av den artisten som fikk han til å synge i utgangspunktet. Jeg tror at på dette tidspunktet i konkurransen, for Kims del handler mest om å følge hjertet. Sangmessig er det en uhyre krevende låt å bryne seg på - det er mye dynamikk og enorme tonale sprang. Kim har noen utfordringer i det lavere registeret, men henter seg inn på oppløpet når han kan legge fullt trøkk bak tonene.

Om det holder til seier får vi vite om noen minutter. Vel blåst Kim!

2. Bilal Saab - «Castle on the Hill» – Ed Sheeran

image: Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Bilal går emosjonelt til verks på sin siste sang i årets «Stjernekamp». Om det var riktig låtvalg, er jeg usikker på. Denne Ed Sheeran-semiballaden fremstår uforholdsmessig passiv til det fyrverkeriet Bilal har vist at han kan være. Det er akkurat som om det henger litt igjen på versene. Heldigvis løfter seg dog kraftig i refrengene og Bilal får vist hvilken mester han er i å trylle med toner.

Dette kan fort bli veldig spennende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media