Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

Det har vært finale i «Stjernekamp».

STJERNEKAMP: Bjørn Tomren ble årets vinner av Stjernekamp. Dette sa han om triumfen. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det har vært finale i «Stjernekamp». Bjørn Tomren og Alexandra Rotan kjempet om tittelen. Etter to runder var det til slutt Bjørn Tomren som kvitterte ut som vinner av «Stjernekamp» 2021.

Dagbladet anmeldte fremførelsene låt for låt. Les mer under bildet.

LÅT FRA EGET REPERTOAR

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

1. Bjørn Tomren og Heine Bugge: «Mein Vater ist ein Appenzeller» - Polkabjørn & Kleine Heine

Bjørn tar med seg sin mangeårige makker, Heine Bugge. For å si det sånn, det er ikke ditt tradisjonelle «Stjernekamp»-nummer duoen serverer. Her er det jodling i turbofart, akkompagnert av Kleine Heines trekkspilltriller og ildsprutende pyro. Det er en kombo de fleste ikke har sett før. Fungerer det? Tja, det er ikke noe å si på teknikken til Bjørn, det er sikkert. Jeg tipper det er svært få som kan gjøre noe lignende på det nivået. Spørsmålet er om det blir for kuriøst i en setting som denne?

Spektakulært og annerledes er det i alle fall. Dette blir spennende.

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

2. Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo: «Venus» - KEiiNO

Alexandra varter opp med en spiller ny KEiiNO-låt som representerer noe ganske annet enn det vi er vant til fra den kanten. Den har en lett rocka nerve i bunn som gir den snert, men det er i alle hovedsak Alexandras oppgave å dra den opp og frem. Hun synger like stødig som alltid. Refrenget låter stort og iørefallende takket være hennes økonomiske fraseringer og store klang.

Det er fint å se og høre at hun kan utnytte stemmen sin også når hun skal synge eget materiale.

FINALELÅT

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

1. Bjørn Tomren: «I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)» - Whitney Houston

Jada, nå snakker vi. Bjørn har en helt unik evne til å velge låter man tror ikke ligger for han, så vrir og vender han på dem til de blir hans egne. Så også her. I original tapning er dette et vågestykke rent teknisk, men Bjørn gjør den helt nedpå, alene med gitaren og overlater alt til formidlingen. Og den er virkelig enestående i her. Det er gripende, rufsete og vakkert mollstemt.

Bjørn avslutter sin «Stjernekamp»-karriere slik han begynt den, ved å være helt Bjørn. Takk for laget!

Vi anmeldte «Stjernekamp»-finalen låt for låt

2. Alexandra Rotan: «You're the Voice» - John Farnham

Alexandra tar på seg noen passe store vokalsko og sender et varsko om at her skal pipene virkelig få kjørt seg en siste gang. Faren med denne typer låter, som setter patos og vokalakrobatikk i høysetet, er at det er fort gjort å få overtenning. I det henseende har Alexandra klart seg godt gjennom hele sesongen, hun har alltid utvist en overbevisende selvkontroll.

Hun loser det kyndig i land denne gangen også. Teknisk overlegent, overbevisende stødig og veldig intenst - på en god måte. Men det vet vi jo alle etter hvert. For en reise, Alexandra!

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer