Storbandkveld i «Stjernekamp»

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Fjerde runde i sangkonkurransen.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble Gunnhild Sundli som måtte takke for seg i «Stjernekamp» i kveld.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

1. Knut Anders: «For Once In My Life» som tolket av Frank Sinatra

Utfordringen med storband er å få det å synge sangen til å virke som det enkleste i verden. Og så er det dette med kulheten da. Knut Anders ser ikke helt ut som om han våger å tro på at han har nettopp det, kulheten.

Han er en dyktig sanger, men klangen hans her låter tynn og spiss, noe som gjør at uttrykket mangler nødvendig varme. Det låter rett og slett hektisk og stivt.

Akkurat slik så arbeidet til Knut Anders ut på scenen også.

2. Gunnhild: «It's Oh So Quiet» som tolket av Björk

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Gunnhild har vært litt av og på i denne konkurransen. Når hun er ukomfortabel viser det veldig godt. Hun synger tidvis greit, men det mangler champagnesprut av fremføringen hennes. Stavelser blir slukt og det går litt for fort i svingene her og der.

Hun henter seg inn på oppløpet og da ser det endelig ut som hun kommer under huden på låten, der hun må være. Dette er ingen lett låt å hanskes med.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

3. Tomine: «I'm In The Mood for Love» som tolket av Nat King Cole

Dette er en låt som er ekstremt utfordrende å holde flyten. Det er lett å havne frempå, så her gjelder det å beherske seg, noe som ikke er lett om man samtidig har nerver.

Det svinger noe hit og dit i starten, men Tomine klarer seg utmerket vel med en gang man kommer litt opp i de høye tonene. Og så er det dette med den varme klangen hennes som kler denne type sanger helt utmerket.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

4. Steinar: «L-O-V-E» som tolket av Nat King Cole

Han gjør ikke så mye ut av seg, Steinar. Det trenger han heller ikke. Her har man den nødvendige selvtilliten som kreves for å komme i mål som crooner.

Den mørke og fyldige stemmeprakten hans kler selvsagt formatet på utsøkt vis. Låtvalget er også midt i blinken for Steinar.

Men tatt i betraktning at han har den rutinen han har, så er det kanskje litt vel safe?

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

5. Jonas: «I Put a Spell On You» som tolket av Screamin' Jay Hawkins

Jonas gjør en artig tolkning, men jeg er ikke helt sikker på om den er helt storband. Han er vel røff i kastene, som er greit, men patosen er ikke helt der. Det sorterer under det tekniske.

Men Jonas er en av de beste formidlerne i konkurransen, og selv om det er litt utenfor stien og stemmen ikke er helt kompatibel med formatet, så klarer han å levere en tolkning som det går an å tro på. Og det er en av største utfordringene.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

6. Marian: «Minnie the Moocher»

Det er ganske vanskelig å krangle med Marian i dette formatet her. Dette er hennes hjemmebane helt uten tvil. Og det ser virkelig ut som om hun elsker hvert sekund på scenen.

Paljettene glitrer og stemmen tøyer seg akkurat i de bølgene den skal. Hun har et teknisk overskudd som gjør at hun kan legge alt fokuset på formidlingen.

Det er kanskje glatt, men det er helt OK.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

7. Håvard: «I'm Gonna Live Till I Die» som tolket av Frank Sinatra

Jøss, her overrasker Håvard stort. Han får virkelig fart på den mørke stemmen sitt i dette Vegas-glansnummeret. Og det kler han som bare det.

I tillegg så ser det ut som om han har fått mer selvtillit etter hvert som konkurransen har gått fremover. Og her det nettopp det viktigere enn noensinne.

Hadde han hatt litt større lungekapasitet så hadde det vært tett på en innertier.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

8. Nicoline: «Tightrope» som tolket av Janelle Monáe

Det er ingen tvil om hvem som har den heftigste regien i kveld. Nicoline danser som hun aldri har gjort noe annet. Hun synger også som alltid bra.

Men aberet er også som flere ganger tidligere at det blir en tanke karakterløst. Det føles litt kjipt å repetere det fordi hun er virkelig en teknisk flink sanger. Hun har garantert en fremtid når hun finner ut hvor hun skal sette nedslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer