FOTO: Julia Marie Naglestad/NRK
FOTO: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

Anmeldelse: «Stjernekamp»

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Hiphop-kveld.

I kveld ble det Marian som måtte forlate «Stjernekamp». Her er vår vurdering av prestasjonene.

1. Nicoline: «Black Widow» av Iggy Azalea feat. Rita Ora

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Endelig! Nicoline har slitt med å finne det lille ekstra som plasserer henne i tetsjiktet. Her briljerer hun fra start til slutt. Stemmeklangen hennes passer formatet perfekt, hun rapper også med overbevisning.

Men viktigst av alt, hun har attitude og utstråling. Det virker som hun virkelig mener det hun formidler. Jaggu, det var en pangstart.

2. Knut Anders: «Glir forbi» av Jaa9 & OnklP

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Knut Anders har en stor og kraftfull stemme, men her virker det ikke helt som om han vet hvordan han skal legge opp løpet. Rappingen er flat og i overkant masete. Han drar på etter hvert, men det blir i overkant teatralsk.

Tolkningen hans mangler den naturlige roen og kulheten som ligger i originalen. Det blir liksom litt vanskelig å tro på han.

3. Steinar: «The Message» av Grandmaster Flash and The Furious Five

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det er i alle fall ikke noe å utsette på underholdningsfaktoren her. Steinar vet nok inderlig vel at rap ikke er hans forte. Men det virker i alle fall som om han forsøker å ha det moro oppi det hele.

Timingen hans er helt på tur, han nærmest spytter ut ordene, som om han bare må bli kvitt dem. Uttalen er heller ikke helt det store. Ikke akkurat smooth sailing, for å si det pent. Men moro var det jo.

4. Marian: «Gettin’ Jiggy Wit It» av Will Smith

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det er ikke ofte man ser Marian på defensiven. Men her tar teksten bokstavelig talt tekstblokken luften ut av henne. Det er så mye tekst som skal ut her at hun blir andpusten og må kjempe for å holde følge. Noe som også gjør at hun ikke klarer å slå seg helt løs.

Dette er jo en låt som krever fest og fyrverkeri, det ble det lite av her.

5. Håvard: «Sing For the Moment» av Eminem

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Hva skal man si? Man kan nærmest se frykten i øynene til Håvard. Det er en sang med mye kompliserte fraseringen. Håvard henger relativt greit med rytmisk sett, men måten han formidler på låter ikke veldig «hiphopsk».

Det virker som om adrenalinet tar overhånd her, noe som gjør at det blir vanskelig å holde tilbake. Det låter veldig opplest og hardt, rett og slett.

6. Tomine: «Let Me Blow Ya Mind» av Eve feat. Gwen Stefani

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Tomine er kanskje den som er mest på hjemmebane i kveld. Hun er hjemmehørende i sjangeren og det viser igjen på scenen. Hun har en naturlig kulhet som er vanskelig å fake. Men igjen, den store styrken hennes er at hun gjør alle låter hun gir seg i kast med til sin egen.

Hun er lovlig bakpå og kanskje ikke en stor rapper i seg selv, men klarer akkurat å holde seg innafor.

7. Jonas: «Black Skinhead» av Kanye West

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Hallelujah, er den en sjanger som virkelig krever en formidler av rang, så er det hip hop. Jonas, hva kan man si? Han tar en låt fra en av de mest karaktersterke artistene innen musikkformen og klarer å gjøre den helt til sin egen.

Ikke bare rapper han fantastisk tøft, koreografien, showet og alt er perfekt balansert. For en låt og for en mann - Jonas, altså.