Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Direkte på NRK: «Stjernekamp»

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Country-kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: Hvem trekker det korteste strået i kveldens «Stjernekamp»-runde? I kveld skal ni deltakere gi seg i kast med country-låter fra fjern og nær. Vi anmelder innsatsen til sangerne fortløpende.

1. Lisa Børud: «All Jacked Up» – Gretchen Wilson

«Don't quit your day job», er det noe som heter, men om Lisa ikke skulle lykkes med hiphopen, kan hun meget vel gjøre en karriere som country-sanger. Hun har den riktige tindrende klangen, akkurat passe nasal og har en kledelig knekk i stemmen, som for alvor kommer frem på slutten. Litt trekk for at dansen krever mye av pusten, noe som gjør at det blir strået heseblesende her og der.

Men det ser virkelig ut som om hun koser seg gløgg på scenen - låvedansen er definitivt i gang.

2. Didrik Solli-Tangen: «Drive (For Daddy Gene)» – Alan Jackson

Didrik har et fint smil og forsøker det han kan å gi denne Alan Jackson-låten pondus. Men det blir dessverre for spakt og livløst. Det er en hårfin balanse mellom det tannløse og vitale, og Didrik klarer ikke å nå helt opp.

Det virker mest som han ikke helt klarer å tro helt på budskapet selv, noe som kanskje er grunnen til at det virker som om han holder litt tilbake. Men man kommer langt med positiv utstråling da. Smilefjes.

3. Ida Maria: «Rose Garden» – Lynn Anderson

Ida Marias tagning av «Rose Garden» er kanskje ikke det de fleste forbinder med smektende country-ballader. Hun gir den en nonsjalant behandling som kler hennes artistiske uttrykk. Nesten litt meta - du vet liksom ikke helt om hun kødder med deg eller ikke.

Heller det enn ren planking. Så får folk heller få krangle om det er country eller ikke. Røft og gøyalt.

4. Gaute Ormåsen: «Life Is A Highway» – Tom Cochrane (+ Rascal Flatts)

Det ikke mye tvil om Gaute er konkurransens store smørsanger, men har tar han den berømmelige skjeen i det andre hånden. Med vekslende hell.

Han sliter med å få verset til å svinge. Kanskje det ligger for dypt for han? Men han klarer å redde seg inn en smule på refrenget, hvor den runde klangen hans kommer til sin rett. I sum er det ikke den helt store leveransen fra Brumunddals store sønn denne gangen.

5. Benedicte Adrian: «Lipstick» – Runaway June

Hør på henne da. Benedicte har åpenbart et par nerver å temme denne gangen også, men hun har ingen grunn til å stresse. Tonen i stemmen hennes kler sjangeren helt ypperlig. Stemmekontroll har hun også.

Hadde hun bare klart å senke skuldrene helt og slå seg litt mer løs, så hadde det vært kveldens fineste innslag så langt.

6. Aleksander Walmann: «Whiskey Lullaby» – Brad Paisley & Alison Krauss

Aleksander har en veldig behagelig og fin stemme som ligger godt i øret. Når han bommer kan han bli litt pregløs. Men ikke her. Det ser ut som han virkelig blir tatt av låten selv også. Og da er jo mye vunnet i country. Man må ikke nødvendigvis hoppe rundt på gulvet for å vise tilstedeværelse.

Her er det bare å lukke øynene og la seg leie til målstreken. Dette formatet behersker Aleksander med begge hendene på ryggen.

7. Erlend Bratland: «Before He Cheats» – Carrie Underwood

Det er nok ikke i country-sjangeren Erlends stjerne funkler som klarest. Det ser ikke helt ut som han tror på sin egen opptreden og at han møter sangen med en viss ironisk distanse.

Han synger ikke ille, men fremførelsen mangler energi og tilstedeværelse. Jeg tror nok Erlend trives best med litt pomp og prakt rundt seg.

8. Makeda: «9 To 5» – Dolly Parton

Makeda gjør Dolly Parton med soul-snert. Vokalmessig gjør hun absolutt en god figur, selv om låtvalget er i kjedeligste laget.

Men, men - man skal ikke grine for mye på nesen av det, all den tid hun er en tekniker av rang og samtidig klarer å får koreografien til en lek. Det ser ut som hun koser seg maks på scenen. Vi ser nok Makeda neste gang også.

9. Adam Douglas: «I Can't Do This» – Vince Gill

Det er ingen tvil om at Adam er en sann mester. Han synger med en sårhet og innlevelse som ingen av de andre deltakerne har vært i nærheten av i kveld. Snakk om å være på musikalsk hjemmebane, men så er han jo fra Oklahoma også da.

Det låter mykt, intenst, røft - alt om hverandre. Adam må gjerne beholde hatten, men vi andre tar den av. Kveldens udiskutable vinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer