Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

NRK1 direkte: «Stjernekamp»

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Fire deltakere, to utfordringer.

TV: Fire deltakere står igjen når musikal og reggae står på sendeplanen i den åttende «Stjernekamp»-runden. Det blir garantert mye fakter, fargesprakende kostymer og smektende karibiske rytmer. Hvem går videre til semifinalen neste helg av Adam, Ida Maria, Didrik og Lisa? I kveld får du svaret.

Adam Douglas: «This Is The Moment» fra Jekyll & Hyde

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Man kan ikke krangle med stemmen til Adam. I dag får han til og med trimmet vibratoen ganske heftig. Dramaturgien er sparsommelig, man kan vel anta at hovedpersonen ikke er så begeistret for heftig scener med mye koreografi.

Han synger vakkert, og når han drar på i sluttfrasen, så var det nok både en og to i salen som frøs på ryggen. Når alt det er sagt - litt kjedlig låt og kanskje hakket for safe? Det hadde vært gøy å se Adam virkelig trå utenfor komfortsonen og overraske oss litt.

Lisa Børud: «Footloose» fra Footloose

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Lisa har vist tidligere at hun er flink å leve seg inn i roller. Det kommer godt med i en utfordring som denne. I tillegg svinger hun seg som om hun aldri har drevet med noe annet. Den bevrende og klare stemmen hennes kler sjangeren utmerket.

Musikal handler ofte om høyt energinivå, glimt i øyet og heftige dansetrinn. Lisa har alt det og litt til. For et comeback.

Ida Maria: «I Loves You» Porgy fra Porgy & Bess

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det er ingen som formidler såre følelser på en så troverdig og nær måte som Ida Maria gjør i denne konkurransen. I tillegg forsterker den lette raspen i stemmen hennes den desperate stemningen i sangen.

Hun fraserer også på en finfin måte - ikke for affektert, men heller ikke for tilbakeholden.

Didrik Solli-Tangen: «Anthem» fra Chess

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Jaja, ingen tvil om hvem som har kraft i pipene i denne konkurransen, det er Didrik Solli-Tangen, det. Det var vel strengt tatt ikke annet å forvente at han skulle briljere her. Han gjør ikke så mye av seg, men han utstråler en trygghet som sier det meste.

Didrik leverer patos, dynamikk og et voldsomt vokalt spekter. Han er ikke alltid like heldig i de ulike kategoriene, men når man treffer en gren hvor Didrik er fagmann, er han vanskelig å gjøre noe med.

Adam Douglas: «Could You Be Love» - Bob Marley

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det skal mye til for å få Adam ut på glattisen, det skjer ikke denne gangen heller. Adam har en varme i stemmen som virkelig fyller rommet. Soul-snerten hans gir også låten et personlig preg.

Det kan være risikosport å velge låter som er såpass ihjelspilt som denne, men Adam gjør den til sin egen.

Lisa Børud: «Make You Rock» - Queen Ifrica

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Lisa var i sitt ess i musikalavdelingen, fullt så heldig er hun ikke i denne runden. Reggae er gjerne smektende og grasiøs, gyngende rytmer og mye sjel. Lisa sliter med å finne fotfeste både groove- og vokalmessig. Det er småsurt og fraseringene kantete.

Det blir mer roping enn snert og følelse, dessverre. Med andre ord mer karaokebar enn sluttspurten av en sangkonkurranse.

Ida Maria: «Is This Love» - Bob Marley

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Ida Maria snakker om dette er hjemmebane for henne. Da er det overraskende at hun ser usikker og nesten litt forkommen ut i starten. Hun synger flatere og penere enn hun har for vane å gjøre.

Men det skjer ett eller annet mot slutten av sangen. Som om hun plutselig får en åpenbaring. Hun leker seg med formidling, rytmikk og klang og plutselig er alt som det skal være. Men den virkelige Ida Maria kom litt for seint på banen denne gangen.

Didrik Solli-Tangen: «Engel» - Admiral P feat. Nico D

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Didrik er en gladgutt, ingen tvil om det. Og det er vel nettopp hans brede smil og vinnende vesen som redder denne versjonen fra å fall helt i staver. Kort fortalt: Det er mer moro enn det er bra.

Opptredenen hans smaker mer av Momarkedet enn Jamaica, for å si det sånn. Det skorter på timing og følelse. Men Didrik skal ha for innsatsen og det at han ikke tar seg selv veldig høytidelig.