Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Blues-kveld i sangkonkurransen.

BACKSTAGE: Dagbladet har vært backstage og snakket med noen av artistene om kveldens gruppeoppgave. Ole Børud viser fram sine beste «Gangnam Style»-moves. Mens Ulrikke Brandstorp har satt seg et mål om å flørte mest mulig i kveld. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Terningene er trillet og poengene talt opp. Det ble til slutt Heine Totland som måtte forlate konkurransen.

1. Heine Totland: «Let The Good Times Roll» – B.B. King

Det er vel en overdrivelse å si at man føler bluesen i møte med Heine Totlands B.B. King-tolkning. Det ser ut som han har det strålende artig om ikke annet, men det rister ikke akkurat i knær eller ryggmarg av dette.

Det blir for pent og pyntelig, fremførelsen mangler levd liv og og rust i halsen. Men, men - man vinner noen og er ikke like heldig med andre. Heine har vist seg som en ganske allsidig artist så langt i konkurransen, men noen blues-artist blir han nok aldri.

2. Alexander Pavelich: «Crossfire» – Stevie Ray Vaughan

Heisann. Alexander får det jaggu til å gynge i NRK-studioet. Han er kanskje ikke så grov i målet og låten er kanskje ikke den største utfordringen rent teknisk, men han har uansett bøtter med nerve og tilstedeværelse. Noe som selvsagt er nøkkelelementer når man skal synge blues.

Og det ser jo nesten ut som om han mener hver tone og frase også. Breialt og gøyalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer