Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Musikal og duett.

SEMIFINALE: Nå gjelder det - i kveld skal de to finalistene kåres med utfordringene musikal og duett. Ella Marie Hætta Isaksen var først ute. Foto: John T. Pedersen/DAGBLADET
SEMIFINALE: Nå gjelder det - i kveld skal de to finalistene kåres med utfordringene musikal og duett. Ella Marie Hætta Isaksen var først ute. Foto: John T. Pedersen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Finalistene er klare. Etter å ha konkurrert i musikal og duett, ble det klart at det er Ella Marie Hætta Isaksen og Ulrikke Brandstorp som skal møtes i «Stjernekamp»-finalen neste lørdag. Det betyr at eventyret er over for Ole Børud.

SNAKKEFORBUD: Ella Marie skal synge med sitt store Idol Silya Nymoen i kveld. Men etter sist lørdag mistet hun stemmen, så hun må kommunisere på en litt annerledes måte. Video: Mathilde Lea. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Musikal:

1. Ella Marie Hætta Isaksen: «You Can't Stop the Beat» - Hairspray

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Nå er vi kommet til semifinalen og det er klart at de tre gjenværende deltakerne har opparbeidet seg TV- og konkurranse-erfaring. Det kommer selvsagt godt med.

Det er ingen tvil om at Ella har vokst mye på disse høstmånedene og hun takler musikal-utfordringen på noenlunde strak arm. Når det er sagt, så er dette kanskje et litt trygt valg - det er ikke så mye historieformidling her. Men, men - hun synger og danser etter beste evne, selv om det er et stykke frem til hun blir en ekte showartist. På toppen av det hele blir det også noe heseblesende til tider.

2. Ole Børud: «Pity the Child» – Chess

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Ole har vist at han kan nedkjempe de aller største utfordringene i denne konkurransen. Musikal intet unntak - selv om det så litt mørkt ut i starten. Det begynte litt forsiktig og nølende og til tider hørtes det nesten ut som om han skulle drukne i bandet. Men, men - problemene ryddes kjapt av veien og den kraftfulle og velbalanserte stemmen kommer tilbake med full effekt.

Det beste med Ole er egentlig at han klarer å beherske seg å gi akkurat nok selv om det han formidler er ganske dramatisk.

3. Ulrikke Brandstorp: «God Help the Outcast» - Ringeren i Notre-Dame

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Heisann, Ulrikke. Det var jo dette du var her for. Stemmemessig er hun som skapt for å synge sjelevrengende ballader av dette formatet. Ulrikke har full kontroll på både dynamikk og de emosjonelle dønningene.

Hun har en tindrende klar og kraftig stemme og det er ikke vanskelig å se at hun er tilstede i handlingen her. Kanskje hennes fineste øyeblikk i konkurransen så langt?

Duett med tidligere «Stjernekamp»-deltaker:

1. Ella Marie Hætta Isaksen og Silya Nymoen: «Hang With Me» – Robyn

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Silya Nymoen er kanskje ikke det mest opplagte duettvalget når man skal gi seg i kast med Robyn. Ikke til forkleinelse for Silyas sangmessige ferdigheter - det går mer på klang og uttrykk. Men nå er det ikke sånn at alle ideer som kanskje ser litt rare ut på papiret utarter seg på samme måte i praksis.

Dette funket jo slett ikke så verst. Ella har mer av den kjølige, «nordiske» klangen man gjerne assosierer med Robyn, men det er plass for litt varme der også. Og sånn sett utfyller Ella og Silya hverandre på en bra måte. Noe tonalt rusk feier vi under teppet. Fint og annerledes.

2. Ole Børud og Lisa Børud: «Walk the Dinosaur» – Was (Not Was)

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Noen har bare musikk i hver fiber i kroppen. Det begynner å stå rimelig klart for oss at slik må det jo bare være for Oles del. Her er det energi, trøkk og sjangerforståelse. Selvsagt synger Ole funk som om han (nesten) aldri har gjort noe annet. Slekta gjør ikke skam på han heller. Lisa er nok en hakket kvassere danser, men Ole henger med han også.

Hva er det vel egentlig Ole ikke fikser er vel snart et betimelig spørsmål?

3. Ulrikke Brandstorp og Knut Erik Østgård: «Bed of Roses» – Bon Jovi

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Dette er i alle fall en sang som gir rikelig med rom for patos. Det spares ikke på virkemidlene heller når det regner roseblader på tampen her. Når man skal synge Bon Jovi er Knut Erik selvsagt en bra kar å ha ved sin side. Hans rustne stemmebånd har forsynt Norge med power-ballader fra fordums tider og skal man bedømme etter kveldens innsats, holder han seg fortsatt godt.

Dette kunne lett ha blitt sånn passe sukkersøtt og kleint, men det ble faktisk bare bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!