Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Hiphop-tema i «Stjernekamp».

DELTAKERNES SKREKK: Historisk sett har hiphop-kvelden i «Stjernekamp» bydd på mye forskjellig for å si det pent. Alle foto: David Dundas/NRK
DELTAKERNES SKREKK: Historisk sett har hiphop-kvelden i «Stjernekamp» bydd på mye forskjellig for å si det pent. Alle foto: David Dundas/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det var Hanne Sørvåg som trakk det korteste strået etter hip-hop-sendingen og måtte forlate «Stjernekamp».

1. Adrian Jørgensen: «Thrift Shop» - Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det skal ikke stå på underholdningsverdien i alle fall. Adrian har ryggen full av dansere som sørger for at energinivået får et løft. Han trenger den hjelpen han kan få, for å si det sånn.

Adrian har til tider relativt seriøse problemer med timingen. Han blir liggende bakpå fra start og det høres nesten ut som han er i ferd med å ta noen tygg av tung si. Det er ikke bare bare å dure gjennom en sånn mengde med tekst på to minutter.

Refrenget sitter måtelig godt, men rappingen er ikke helt der den må være.

2. Hanne Sørvaag: «I´ll Be Missing You» - Puff Daddy & Faith Evans ft. 112

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Rap kommer nok aldri til å bli Hannes favoritt-retning innen populærmusikken. Det virker nesten som hun blir enormt lettet hver gang hun kommer til refrenget og kan bruke stemmen slik hun er vant med og behersker til fulle.

Selve rappingen blir noe stiv og upersonlig. Det gjelder å holde tunga rett i munnen og komme seg gjennom det, hverken mer eller mindre.

Hanne viser at hun er en god sanger, men hun leverer ikke et stort hiphop-øyeblikk.

3. Bilal Saab: «Nordaførr» - RSP & Thomax

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Da var vi i gang. Hip hop handler tross alt mye om attityde - Bilal er kveldens første deltaker som virkelig ser ut som om han tror på det han formidler.

Han har god nok kontroll til at han kan leke med frasene og gi de den tyngden de trenger for at det skal smelle på ordentlig. Det gnistrer både i øynene til Bilal og det som ruller av tunga.

Og steike gøy at han velger nordnorsk rap når han først er i gang. Bravo.

4. Andrea Santiago: «Work» - Iggy Azalea

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Andrea er helt klart i sitt element her. Man kan kanskje diskutere om det er en anelse overtenning inne i bildet, men det får så være. Hun leverer det ene utfordrende verset etter det andre uten at det virker spesielt vanskelig for henne.

Låten kommer kanskje ikke like godt gjennom TV-ruta som forløperen, men det tekniske nivået er virkelig imponerende.

5. Beate Lech: «In Da Club» - 50 Cent

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Beate legger alltid mye av seg selv i tolkningene og har tidligere gjort stor suksess med det. Hun er en teknisk begavelse som kan parere de fleste utfordringer på strak arm. Er det noe hun er usikker på, vet hun hvordan hun skal kamuflere det.

Da handler det mye om tolkningene faller i smak. Denne vrien på 50 Cent-klassikeren blir noe både og. På en måte er det en relativt kul coverlåt, men det låter ikke veldig «hiphopsk». Det er mer sang enn rapping.

6. Kim Rysstad: «Rapper´s Delight» - Sugarhill Gang

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Han er ikke et fyrverkeri av en rapper, Kim. Men - han henger brukbart med på notene, og flowen er slettes ikke verst. I tillegg til det er det unektelig gøy å se på han på scenen - på en kveld som dette skal man ikke undervurdere underholdningsaspektet.

Kim vinner mye på at han byr på seg selv og gjør det med hjertet. Det handler om å kunne kose seg med noe som er langt utenfor komfortsonen.

7. Sondre Mulongo Nystrøm: «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» - Karpe Diem

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Den som venter på noe godt og så videre. Kveldens mest komplette avlevering tilskrives Sondre. Ikke bare rapper han som han aldri har gjort noe annet, han synger fabelaktig, og leverer i tillegg et budskap som kommer rett fra hjertet og som sier noe viktig. Koreografien er også veltilpasset til låt og innhold.

Hva mer skal man da be om?

Neste uke er temaet norsk på norsk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer