Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Temaet var norsk på norsk.

NORSK: I dag er oppgaven norske låter på norsk. Her åpner Bilal Saab «Stjernekamp»-ballet.Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
NORSK: I dag er oppgaven norske låter på norsk. Her åpner Bilal Saab «Stjernekamp»-ballet.Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveld var det Andrea Santiago som måtte forlate «Stjernekamp».

1. Bilal Saab: «Kan du lære mæ» - Kristian Kristensen

Bilal viste i forrige sending at sang på morsmålet er noe som kler han. Å bryne seg på en Kristian Kristensen-låt er ikke bare, bare - opphavsmannen er en teknisk begavet sanger og det er mange store tonale sprang som skal beherskes.

Det blir litt med livet som innsats for Bilal. Han henger brukbart med, men det blir hardt arbeid og et par sure toner her og der, men det er ikke altfor skjemmende, tross alt.

2. Kim Rysstad: «Håvard Hedde» - Trad. folketone fra Setesdal

Kim har en fortryllende stemme, rett og slett. Klangen hans er myk og rund, noe man skulle tro ville tilsi at stemmen kan ha et begrenset bruksområde. Men den gang ei. Kim tolker norske folketoner og hip hop med like stor troverdighet og innlevelse.

Han har en utstråling som forteller med all tydelighet at dette er noe han brenner for og som rører han i hjertet. Da er det ikke vanskelig å la seg begeistre.

3. Beate Lech; «Ta meg med» - Jan Eggum

Selvsagt skal Beate gjør Eggum på sin egen dialekt. Når man gjør norsk på norsk så er jo formidling et nøkkelelement - det er få som mestrer nettopp det aspektet like godt som Beate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer