Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Dobbel dose: Opera og disco

TO UTFORDRINGER: Sondre var første mann ute i kveldens todelte sending. Deltakerne skal bryne seg på opera og disco. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
TO UTFORDRINGER: Sondre var første mann ute i kveldens todelte sending. Deltakerne skal bryne seg på opera og disco. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

TV: Etter å ha konkurrert i opera og disco var det Adrian Jørgensen som måtte forlate «Stjernekamp» i kveld.

OPERA:

Sondre Mulongo Nystrøm: «Nemorinos arie» fra Elskovsdrikken

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Han smiler bredt der han står, Sondre. Det spørs om det er fordi han synes det går strålende, eller at det kjennes litt rart.

Det pleier å være stor fallhøyde i opera-runden, men mye kan vinnes ved å gi det man kan av seg selv, så får det gå som det går med sangen.

Rent teknisk henger Sondre brukbart med - han har kalibrert klangen sin ganske godt, selv om det det virker som det er litt tilfeldig om han treffer når han drar seg opp mot de høye tonene. Men god start da.

Adrian Jørgensen: «Nella» - Fantasia

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Fra det ene til det andre - Adrian ser hakket mer skremt ut der han står enn forgjengeren. Heldigvis klarer han etter hvert å løsne opp en smule.

Vel og bra, for Adrian trenger slettes ikke skamme seg. Det er vakkert å høre på han synge. Dog, det blir noe litt for forsiktig over det hele - han hadde garantert vunnet på å knytte nevene og virkelig trøkke til. Men han skal ha for å jobbe hardt med vibratoen da.

Kim Rysstad: «Ave Maria»

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Kim har hele veien fremstått som trygg og proppet med energi uansett hvilken oppgave som har blitt lagt på han. Nå er man langt ute i konkurransen og alvoret begynner å melde seg. I starten virker han en tanke sliten, men så synger Kim seg varm og viser at han kan forsere de høyeste tonene uten altfor mye trøbbel.

Det er vakkert, mykt og proppet med følelser, slik det skal være i opera. Litt mer overskudd og dette hadde vært innertier.

Bilal Saab: «Torna a Surriento»

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Milde himmel, der kom kveldens største øyeblikk så langt. Bilal har vært småskral den siste tiden, men selv om du kan se det i fjeset hans at han er en smule preget, har Bilal en autoritet i sangen sin som går rett hjem og parkerer all konkurranse.

Men det er ikke bare stemmekontrollen som er upåklagelig - klangen hans er helt prima. For en musikalsk kameleon Bilal har vist seg å være. Fulltreffer.

DISCO:

Sondre Mulongo Nystrøm: «Don't Stop 'Til You Get Enough» - Michael Jackson

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Se der, ja. Selvsagt skal Sondre synge Michael Jackson. Man skulle nesten tro at han aldri har gjort noe annet. Han synger med en selvtillit som ikke er til å ta feil av, danser som om det var det letteste på jord, og jaggu sitter ikke falsetten akkurat som den skal også.

Innledningsvis ble det snakket om at underholdningsaspektet er en like viktig bestanddel som sangen. Her var det full pakke.

Adrian Jørgensen: «Dancing Queen» - ABBA

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det blir dessverre kjapt klart at dette ikke er Adrians dag. Det virker som om han ikke helt blir venn med formatet og prøver å gjøre dette disco-eposet om til en myk poplåt, og med det forsvinner mye av energien og intensiteten i sangen.

I tillegg så sliter han med å treffe tonene i versene og da er det ikke så mye igjen her. Adrian er fortsatt en fortreffelig sanger, men han klarer dessverre ikke å gjøre «Dancing Queen» til en fest i kveld.

Kim Rysstad: «I Will Survive» - Gloria Gaynor

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Kim synger Gloria Gaynor med bravour. At han har sin egen tvist på noen av frasene gir låta litt mer spenning også - all den tid det er gjort på en respektfull måte.

Han er kanskje ikke den største danseren, men det parerer han med et bredt smil. Det er energi og overskudd her i lange baner. Bra comeback, må vi få lov til å si.

Bilal Saab: «September» - Earth, Wind & Fire

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Da må man bare konstatere at Bilal er en maskin. Det er tydeligvis ingenting som er en utfodring for ham. Han synger med en letthet som spretter ut av TV-ruta og inn i stua. Det svinger som bare det og stemmen hans passer som hånd i hanske til denne Earth, Wind & Fire-klassikeren.

Bilal skal bli vanskelig å danke ut i denne konkurransen. Mer er det ikke nødvendig å si i denne omgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling