Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Semifinale.

SEMIFINALE: Sondre var første mann ut i kveldens «Stjernekamp». Nå skal det avgjøres hvem som kommer seg til finalen neste helg. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
SEMIFINALE: Sondre var første mann ut i kveldens «Stjernekamp». Nå skal det avgjøres hvem som kommer seg til finalen neste helg. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

TV: I kveld var det Sondre Mulongo Nystrøm som måtte forlate «Stjernekamp». Neste lørdag er det duket for den store finalen.

MUSIKAL

Sondre Mulongo Nystrøm: «Ladies' Choice» - fra «Hairspray»

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Sondre har vokst enormt i løpet av høsten. Han har alltid hatt en flott stemme, men fleksibiliteten hans er en helt annen nå enn i starten. Det virker som han koser seg mye mer med oppgavene og klarer å gi litt mer blanke.

Dette er kanskje ikke han sterkeste øyeblikk rent sangmessig, men han har energi, humør og shower det han er god for. Bra start!

Bilal Saab: «A Million Dreams» - fra «The Greatest Showman»

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Bilal har ikke hatt mange feilskjær gjennom sesongen. Han trår ikke feil denne gangen heller, selv om det faktisk er litt småsurt i starten, og han bruker litt tid på å finne formen. Men du store så fint det er når han kommer i siget. Han gjør ikke så mye ut av seg, men det trenger han heller ikke når man har en så stor stemme til å gjøre jobben for seg.

Det var nok en del nakkehår som reiste seg da han klatret opp på de høyeste tonene på slutten der.

Kim Rysstad: «The Music of the Night» - fra «The Phantom of the Opera»

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Ingen musikalaften uten dramatikk og real patos. Kim sørger for kveldens mest teatralske innslag, ingen tvil om det. Han synger slettes ikke verst heller, selv om det virker som han må konsentrere seg litt ekstra, noe som igjen gjør at han fremstår litt stiv i starten.

Men dette er ingen enkel kunst å beherske, så all honnør til Kim for å dra dette i land på en respektabel måte.

DUETT MED EN TIDLIGERE STJERNEKAMP-ARTIST

Sondre Mulongo Nystrøm og Ulrikke Brandstorp: A«lways Remember Us This Way» - Lady Gaga

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Det er vanskelig å arrestere noen på ferdighetene her. Både Ulrikke og Sondre er meget solide pop-vokalister - det er allerede en veletablert sannhet. Men sånn bare for sikkerhets skyld, bekrefter de det til gangs her.

Det låter pent og pyntelig, slik det må gjøre i dette formatet.

Bilal Saab og Adam Douglas: «A Change is Gonna Come» - Sam Cooke

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Se på blues-brødrene da. Snakk om å sette skapet på plass. Begge to oser av overskudd og formidlingsglede. Det ser rett og slett ut som de koser seg gløgg fra start til slutt, og de utfyller hverandre perfekt.

Bli ikke overrasket om du ser disse to soul-karene sammen på en scene igjen i nær fremtid.

Kim Rysstad og Maria Arredondo: «Come What May» - Nicole Kidman og Ewan McGregor

image: Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Her kan det være lytting har spilt Kim et puss. Han pleier ikke synge surt, men her går det ikke helt på skinner. Det virker som de ikke finner hverandre helt og det gjør at de sliter med å få låten til å løfte seg. Det kommer seg på tampen, men da er det noe for seint.

Når man er kommet så langt i konkurransen må alt sitte som det skal. Synd, for de begge er åpenbart svært gode sangere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media